h1

Love Shuffle – avagy Igen, Panda :)

2009. december 12., szombat 01:59

Nemrég végignéztem a Love Shuffle című sorozatot. Véletlen találkozás volt, de mondhatni, szerelem első látásra. Már az első perctől kezdve magával ragadott, odaszögezett a fotelbe, nem volt menekvés.

Fantasztikus sorozat. Minden epizód egy-egy újabb meglepetés. Vigyorogsz, mint a vadalma, majd a következő pillanatban kihagy a lélegzeted a váratlan sokktól. Ez a Love Shuffle. Csak azért nem egy ültömben néztem végig, mert sajna nem jött le olyan gyorsan, de így is megettem 1,5 nap alatt.

Eredeti cím: ラブシャッフル

Műfaj: romantikus vígjáték (némi drámával fűszerezve)

Részek: 10 x ~ 45 perc

Sugárzás: 2009. január 16. és 2009. március 20. között

Forgatókönyvíró: Nojima Shinji

[Forrás: DramaWiki, 2009]

Történet

Usami Kei (Tamaki Hiroshi, a Nodame Cantabile ellenállhatatlan Chiakija, sajnos egy korábbi szerep miatti koplalás után még mindig betegesen vékonyan) salarymanként dolgozik egy olyan cégnél ahova menyasszonya révén jutott be (a lány édesapja a vállalat elnöke).

Mei: Ki vagyok én?

A történet kezdetén Kei legnagyobb döbbenetére a barátnője Mei (Kanjiya Shihori, Hana Yori Dango) épp közli vele, hogy elbizonytalanodott, ezért jobb lenne ha felbontanák az eljegyzést, majd hazafelé egy áramszünetnek köszönhetően ráadásként még benn is ragad három ismeretlennel a liftben.

Szép kis nap, mondhatnánk, azonban ez a találkozás mindent megváltoztat az életében.

Mint kiderül a három másik ember is ugyanazon az emeleten lakik, mint a főszereplőnk és egyikőjük sem épp a rendezett párkapcsolatáról híres.

Ai-ai

Először is ott van Aizawa Airu (Karina, Bambino!, Koizora – filmváltozat)  későbbi becenevén Ai-ai, aki tolmácsként dolgozik és a kissé különc Oishi Yukichi (DAIGO) tőzsdecápával nyomul.

Majd a Hana Yori Dango Sojirou-ja mutatkozik be, most épp Sera Ojirou-ként (Matsuda Shota). Hát igen, ez volt az első név a sorozatban, amit különösebb erőfeszítés nélkül memorizálni tudtam. 😉

Ojiro fényképészként dolgozik, többnyire nőket fotóz és a nála mintegy tíz évvel idősebb Reikóval (Kojima Hijiri) folytat házasságtörő viszonyt.

Zajlik az élet - Ojiro és Usa-tan

Zajlik az élet - Ojiro, Usa-tan és a Doktor úr

Végül a játékot kitaláló Kikuta Masato (Tanihara Shosuke) személyét ismerhetjük meg, aki pszichiáterként tevékenykedik.

Az áramkimaradás miatti várakozás alkalmat ad rá, hogy a 4 ember jobban megismerje egymást. A beszélgetés során felvetődik az a kérdés, hogy vajon egyetlen egy igazi partner rendeltetett-e mindenkinek és vajon a jelenlegi párjuk-e ez a személy (hát igen: ezzel jár ha egy pszichiáter kerül a társaságba…)?

Annak érdekében, hogy a válaszokat megleljék, a doktor javaslatára egy kísérletbe fognak, melynek keretében jól “összekeverik” a párokat.

A doktor titokzatos "barátnője", Kairi (Yoshitaka Yuriko)

A Love Shuffle szabályainak megfelelően hetente cserélnek randipartner, hogy ezáltal jobban megismerjék saját és társaik érzelmeit.

Vajon mi viszi rá az embert, hogy egy ilyen kockázatos játékba belevágjon? A sorozat részről részre minden kérdésünkre választ ad.

Túl a barátságon? Neeeeeeem... 🙂

Sok-sok vicces és drámai kaland során egyre jobban megismerjük a szereplők életét, céljait, vágyait.

A sorozat célközönsége a húszas, harmincas korosztály, ezért senki se számítson holmi gondtalan tinifilmre.

A könnyed hangulat ellenére ugyanis  számos fajsúlyos problémát körbejártak a készítők, bőven kapunk a humoros részek mellé elmélkedni valót is.

A sorozat különlegessége, hogy a háttérzenék kiválasztásánál a ’70-es, ’80-as évek sikeres számaiból szemezgettek, így openingként az Earth, Wind & Fire“Fantasy”-jét hallhatjuk, míg a részek alatt The Bangles“Eternal Flame” című száma mellett az ABBA“Dancing Queen”-je is felcsendül.

Beszerzési lehetőség:

Videó (Megaupload): Anything-Asian Network (kis felbontású raw) vagy Aja-Aja (HD felbontás);

Felirat: D-Addicts (angol)

TV Reklám

uploaded by liukaitc1988

+ infó: Általában nem igazán érdekelnek a sztárpletykák, egy-egy színész csak az adott szerep erejéig “fog meg”, a magánéletük hidegen hagy, ez a kis adalék azonban a sorozat kapcsán is érdekes lehet: Tamaki Hiroshi (29) és Yoshitaka Yuriko (20) ugyanis bármily meglepő, a való életben egy párt alkotnak. A forgatáson ismerkedtek össze és annyira jól érezték magukat a “randik” alatt, hogy a sorozat befejezése után úgy döntöttek, hogy szeretnék még látni egymást. Idén júniusban jelentették be a kapcsolatukat, miután lencsevégre kapták őket, amint együtt vakációznak (bár jó pár hónapos hír, mivel szakításról nem olvastam semmit, így még valószínűleg aktuális a dolog). Nekik tehát egyértelműen bejött a Love Shuffle, egész jó ajánló, nemde? ;).

by Kibou no Hikari

UI: Sajnos a leírásom a szokottnál is kesze – kuszábbra sikeredett, elnézést érte. Lázasan nem könnyű fogalmazni, azonban mindenképp addig szerettem volna írni róla, amíg friss az élmény.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: