h1

My name is Kim Sam Soon

2010. január 6., szerda 10:48

Tudom, hogy sokakat elrémít a koreai nyelv, én is így voltam vele a kezdetekben, ami igazából nem is volt olyan rég. 🙂

Azonban azt kell mondjam, hogy a Kim Sam-soon-t egyszerűen látni kell!

Kötelező!

Kétszer néztem meg rövid időn belül annyira tetszett, valamint annyira meg akartam osztani valakivel -> szegény Anyukám miket nem áll ki miattam :D.

A tovább gomb mögött rövid leírás, letöltési linkek.

Eredeti cím: 내 이름은 김삼순 / Nae I-reum-eun Kim Sam-soon

Egyéb ismert cím: My Name is Kim Sam-Soon / My Lovely Sam Soon (KBFD-TV)

Műfaj: romantikus komédia

Epizódok: 16 x ~60 perc

Első vetítés ideje: 2005. június 01. és 2005. július 21. között az MBC csatornán

Származás: Dél-Korea

Az ideális főnök-beosztott kapcsolat :)

Az ideális főnök-beosztott kapcsolat 🙂

A történet középpontjában Kim Sam-soon (Kim Sun Ah), a közel 30 éves cukrászművész áll. A sorozat elején a nő rajtakapja a barátját, amint az épp megcsalja őt és még aznap este nyilvánosan szakítanak is. Ezek után a zavarodott Sam-soon véletlenül a férfimosdóba menekül, ahol megismerkedik az érzéketlennek tűnő, valahogy mégis tapintatos Hyun Jin-heon-nal (Hyun Bin).

Puszta véletlen folytán Jin-heon (27) épp cukrászt keres az éttermébe, míg Sam-soon munkanélküli. Jin-heon felveszi a nőt vezető cukrásznak. Nem sokkal később kölcsönös érdekek miatt Sam-soon beleegyezik, hogy eljátssza Hyun Jin-heon barátnőjét és ezzel megkezdődik a két szereplő gyökeresen eltérő jelleméből adódó izgalmas kutya-macska párharc. A dolgok akkor kezdenek igazán komplikálttá válni, amikor Jin-heon exbarátnője, Yoo Hee-jin (Jung Ryu Won) visszatér az Államokból, hogy visszaszerezze a fiút [DramaWiki, 2005].

Biztos vagy te ebben?

Sam-soon amolyan ázsiai Bridget Jones. Kicsit molett, erősen szabadszájú és nincs sok szerencséje a szerelemben. Plusz hasonlóság, hogy a színésznő a szerep kedvéért Renée Zellweger-hez hasonlóan hízni is hajlandó volt.

A hasonlóság itt véget is ér (na jó Geri Halliwell – It’s raining menje ugyanúgy felcsendül a sorozatban is). A My lovely SamSoon azonban egyáltalán nem tekinthető másolatnak.

A főszereplőnő, Sam-soon, Bridgettel ellentétben nem törekszik görcsösen a lefogyásra, nem célja megváltozni, sokkal erősebb személyiség, munkájában pedig kiemelkedő (és ami a sorozatot külön szerethetővé teszi: nincs is szüksége a változásra, enélkül is igazi hősnő, igaz nem a szó hagyományos értelmében).

A sorozatot egyedi poénok, szórakoztató történetvezetés, valamint nem épp sablonos lezárás jellemez. Igazán üdítő élmény a sok “végtelen szerelem“, illetve “nincs párja ennek az érzésnek, amit már gyerekkorunk óta érzünk egymás iránt, mely szerelem túlélte az idő próbáját, megmaradt a gonosz ármánykodások, amnézia, vakság, rák és halál ellenére is” sorozatok után (melyek nem feltétlenül doramák).

+ Ha tetszett a My name is Kim Sam Soon, akkor:

ha teheted messziről kerüld el a 2004-es  Full House-t. 😉 Sok helyen ajánlják ugyanis a MNIKSS-hoz hasonló doramaként, véleményem szerint azonban nagy csalódást kelthet.  Egyetlen egy közös vonás van a két sorozatban, a tettetett kapcsolat témája, de itt ki is fújt. A Full House vontatott, unalmas, az alapkonfliktus nevetséges – minden gond a szereplők elégtelen kommunikációjából adódik. Egyedüli jó a sorozatban, a zene. A házi tesztalanyom (V. ;)) minden valószínűséggel felkötötte volna magát az első tizenöt percben, ha rákényszerítem, hogy megnézze. A My lovely SamSoont ebből a szempontból jó szívvel ajánlhatom, ugyan még nem próbáltuk, de gyanítom, nem lenne gond vele!

MNIKSS beszerzési lehetőség:

Videó (raw): Torrent (nem saját)

Magyar felirat: D-Addicts – Sekai Fansub

A sorozat zenéje (napokig nem ment ki a fejemből): NewsAsia-DDL (Megaupload)

Opening (feltöltés: Eva1008)

Bakiparádé – figyelem SPOILER-veszély! Az alábbi videók megtekintése a sorozat után ajánlott, azonban mindenképp érdemes. Térj vissza ide, ha tetszett a történet! 😉

~ amikor egy pofon kicsit nagyra sikerül ~ 0:31-től (SoonShik)

~ egy félresikerült rúgás ~ legjobb rész: 3:09-től (KiddoMomoO)

a második epizód végéről ismerős lehet a jelenet, úgy is rendkívül vicces volt, hát még így (2:04-től) (ricecake1010):

by Kibou no Hikari

Reklámok

6 hozzászólás

 1. Genki ( Szia ) !

  Ez a Dél-Koreai dorama nekem is tetszik még ha nem is tudom miről beszélnek a szereplők .
  Vannak részek a sorozatban romantikus és vicces részek és nekem ezek tetszenek nagyon is 🙂
  Az m1-en is ment egy Dél-Koreai sorozat a Palota Ékkőve és azt is nagyon szeretem ezel csak azt akarom
  mondani hogy milenne ha az m1-nek írnikéne hogy le agya ez is 🙂 Persze vagy szerencsénk lenne és leagyák vagy nem 😦 És persze ha többen írnénk a m1-nek a sorozatal kapcsolatban hogy agyákle akor lehet egy kis siker.

  Sayonara 🙂


 2. Szia!

  Köszi a kommentet. Tudom még ajánlani Neked a City Hall-t is, ha ez tetszett. A Samsoon-t alakító színésznő játszik abban is és engem nagyon megfogott.
  Sajnos azt nem tudom, hogy hogy lehetne (milyen címre) írni az m1-nek a sorozattal kapcsolatban. 😦


 3. Genki !

  Köszi a másik filmet mikor időm leszrá megnézem 🙂
  Egyébbként én is el gondolkotam hogy milyen címre kéne írni az m1-nek .
  Te szereted a Japan doramát ?
  Mert én nagyon és izelitöleg adok itt van pár remek filmek –
  Nodame Cantabile , és Majo no Jouken , Shokojo Seira.
  Ezek a filmek nagyon a szívemhez nőtek még akor is amikor csak angol feliratja volt A zenéjük pedig a fejemben kavargot egésznap 🙂
  Csak dudoláztam 🙂
  Nem tudom hogy tetszeni fog-e de remélem igen .
  Ha nem bánod mind három filmről mondanék párszot 🙂

  A Nodeme Cantabile : A stori röviden :

  Noda Megumi, vagy röviden csak Nodame, egy elképesztően tehetséges zongorista lány. Ehhez képest lusta kottából olvasni, inkább hallás után játszik, rendetlen, hebehurgya, imád enni (gyakran elcseni iskolatársnői ebédjét) és minden álma, hogy óvónőként dolgozhasson.
  Chiaki Shinichi a lány tökéletes ellentéte. Zenészcsaládban nőtt fel, kiválóan zongorázik és hegedül, álma pedig hogy karmester lehessen Európában, de egy gyerekkori trauma miatt sem hajóra, sem repülőre szállni nem mer, így nem tudja elhagyni Japánt.
  Már épp feladná a reményt, amikor a sors összehozza kettőjüket.
  A legjobb szívvel ajánlom a doramát mindenkinek, nem véletlenül olyan népszerű. Hihetetlenül aranyos és vicces, kellemes zenékkel és szeretnivaló szereplőkkel.

  Majo no Jouken :A stori röviden :

  Hirose Michi (Matsushima Nanako) egy 26 éves középiskola matektanárnő. Vőlegénye van, rendezett családi háttere, állása… de valami egyszerűen hiányzik az életéből. Kicsit úgy érzi a néző, mintha egyszerűen képtelen lenne élvezni az életet. Teszi, amit elvárnak tőle, és nem képes semmit magáért tenni, vagy kiállni magáért. Hiányzik belőle az élet élvezetéhez szükséges szenvedély.
  Egy nap Michi osztályába helyeznek át egy 17 éves, kissé zárkózott, de nagyon kedves fiút, Kurosawa Hikarut (Takizawa Hideaki). Már az első találkozásuk furcsán alakul. Mindkettőjüknek lelki problémáik vannak, valamilyen szinten mindketten el vannak nyomva, és nincs erejük kitörni… egyedül legalábbis nincs. Lassan nagyon közel kerülnek egymáshoz. Két sebzett lélek talál egymásra, és lassan szerelem szövődik köztük, amiről tudják, hogy tiltott, de nem tudnak lemondani egymásról. Rengeteget kell szenvedniük egymásért és a szerelmükért, de mindvégig kitartanak. Még ha néha úgy is tűnik, hogy kilátástalanok a dolgok és feladják, akkor sem képesek rá, hogy elváljanak egymástól. Szinte mindenki ellenük van, kivéve Michi anyját, aki egyszerűen csak boldognak akarja látni a lányát és egy lány az osztályból, aki nekik köszönhetően kezd új életet. Két ember támogatja őket a világ ellen. Főképp Hikaru anyja az, aki mindent megtesz, hogy véget vessen a kapcsolatnak, nem kímélve ezzel fiát, és elvakult anyai szeretetében és önzésében nem veszi észre, hogy mit művel a tulajdon gyermekével. Na ő a doramában az az ember, akinek rengeteg fajta halálnemet ki tud találni a néző a részek előtt ülve. Ja igen, még Michi vőlegénye se épp egy szerethető alkat, de azért őt valamilyen szinten meg lehet érteni. Valamilyen szinten. Nem tovább.
  Egyetlen negatívuma a sorozatnak, hogy a vége, az utolsó 2-3 rész nagyon el van nyújtva, és egy brazil szappanopera megirigyelné a csavarokat, amik benne találhatóak a vége felé. Mindezek ellenére azonban megéri megnézni. Érzékenyebb lelkivilágúak lehetőleg készítsenek maguk mellé zsebkendőt. Aki inkább a vidámabb, humorosabb műfajt kedveli, számoljon ezzel. Ennek ellenére mindenkinek csak ajánlani tudom. Jó színészek, jó sztori, és hatalmas adag romantika.

  Shokojo Seira :A stori röviden :

  Seira apjával, egy gyémántbánya igazgatójával él együtt szinte hercegnőként Indiában. 15 éves korában viszont úgy dönt, ugyanabban az iskolában szándékozik továbbtanulni, ahol egykor anyja is tette. Az igazgató az adományok miatt szívélyesen fogadja, pedig az iskolában szinte egyedüliként nem kedveli a lányt. Seira jó tanuló, tisztelettudó és rendkívül kedves lány, így nem is csoda, hogy rengeteg barátra tesz szert rövid idő alatt. 16. születésnapját is velük ünneplik, de egy hír rémálommá teszi Seria számára: apját baleset érte és meghalt, ráadásul a cégét teszik felelőssé sok másik ember haláláért is, így minden vagyonát elveszti.
  Seirának nincs hová mennie, így az iskolában marad, mint cseléd. Elkezdődik egy modern Hamupipőke meséje! Hát ugy tőmőren erről szol a sorozat .

  Sayonara 🙂


 4. Szia!

  Igen, szeretem a j-dramakat is. Felül, jobb oldalt a Dorama listám pont alatt megnézheted, hogy miket láttam eddig. Pár odavetett megjegyzés is található a címek mellett.

  Hát igen, a Nodame. Az egész “univerzumért” odavagyok belőle. Jöhet a manga, anime és az élőszereplős, mindegyiket imádom. Ha megnézed, itt az oldalon is a posztoknak legalább a fele ezzel foglalkozik. 😉

  A másik két cím is érdekesen hangzik, feljegyeztem őket. Köszi az ajánlást!


 5. Szia én már láttam végig ezt a Doramát..nagyon jóó 😀 csak most már nem találom sehol a neten 😦 végig akartam nézni még 1x de sehol nincs..tudtok olyan oldalt ahogy magyar felirattal fent vagy és nem kell hozzá letöltés??
  Jah meg amit nem találtam még eddíg meg az a Playful kiss personal taste.. 😦 csak a sima meg a youtube részeket látta. 😦


 6. Szia!
  Olyan oldalt, ahol online nézheted ne keress! Nem véletlenül tűntek el az ilyen lehetőségek. A fordítók nem járultak hozzá az ilyen módon való közzétételhez, ezért kerültek le.
  Itt: http://doramamajom.wordpress.com/2011/12/10/valtozasok/
  És itt: http://doramamajom.wordpress.com/2012/03/19/fansub-lepesek/
  olvashatsz részletesebben arról, hogy ezzel kapcsolatban mi és miért történt.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: