h1

[Terítéken] Júliusi k-dorama felhozatal (Frissítve: 2011. 07. 11.)

2011. július 3., vasárnap 19:39

Frissítve: 2011. 07. 11:
– Scent of a Woman trailer: Huh, határozottan izgalmas, és a sorozat címéhez hűen a trailerben felcsendül az Al Pachino-filmből (és a City Hallból) is ismert tangó zene is. Egyre kíváncsibb vagyok!
Warrior Baek Dong Soo – epizódok száma.
Hooray for Love, Gye Baek poszter.

Körbenéztem a neten és mivel hasonló kezdeményezést magyar nyelven nem találtam, ezért úgy döntöttem, belevágok. Mostantól havi rendszerességgel igyekszem összefoglalni, hogy milyen új koreai sorozatokkal találkozhatunk.

Az ötletet Sizamétől vettem, aki rendszeresen, hónapról hónapra remek anime és j-dorama upcoming posztokkal lát el minket.

Még nincs két éve, hogy belekóstoltam a koreai sorozatok (és egyáltalán a dormák) világába (és milyen furcsán is láttam akkor még ezt az egészet :)), ezért még rengeteg színészt, sorozatot nem ismerek, de egyre inkább elmerülök a témában. Nem titkoltan ezt a posztot azért is készítem, hogy én is jobban átlássam, hogy mire is érdemes odafigyelni.

A tovább után rövid ismertetők, premierdátumok és ahol elérhető, ott az adott sorozat előzetesét is beillesztettem. A sorozatok vetítési sorrendben szerepelnek.

Warrior Baek Dong Soo (무사 백동수)

Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start:
július 4.
Epizódok száma:
24
Műfaj: történelmi
A főbb szerepekben: Ji Chang Wook; Yoo Seung HoYoon So Yi; Shin Hyun Bin.

Az SBS csatorna új történelmi sorozata július 4-én startol. A történet Lee Jae-Hyun egészen friss, 2010-es képregénye alapján készült és Csongdzso király testőrségének harcát mutatja majd be egy titkos szervezet, a “Heuk Sa Cho Rong” ellen.

Teaser:

Myung Wol the Spy (스파이명월 )

Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start:
július 11.
Epizódok száma: 16
Műfaj: romantikus vígjáték

Han Myung Wol (Han Ye SeulTazza, Couple of FantasyWill it Snow at Christmas?), az észak-koreai elitkém partnerével (Lee Jin Wook) együtt beszivárog Dél-Korea területére azért, hogy elrabolja egyik szupersztárjukat, Kang Woo-t (EricQue Sera, Sera).

Teaser:

Hooray for Love (애정만만세)

Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 21:45
Start:
július 16.
Epizódok száma: 50
Műfaj: romantikus

Lee Bo Young (Save the Last Dance for Me) egy harmincas éveiben járó elvált nőt alakít. A sorozat az ő megpróbáltatásairól és sikereiről szól.

A sorozatban az a Lee Tae Sung is főszerepet kapott, akit legutóbb a Playful Kissben láthattunk Bong Joon Gu szerepében.

Teaser:

The Princess’ Man – (공주의 남자)

Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start:
július 20.
Epizódok száma: 24
Műfaj: történelmi, romantikus

A hónap második sageuk sorozata egyfajta Rómeó & Júlia történetet ígér, ugyanis Se-ryung hercegnő (Moon Chae WonIt’s Okay, Daddy’s Girl) történetesen apja esküdt ellenségének fiába (Park Shi HooQueen of Reversals, Prosecutor Princess) habarodik bele.

Teaser:

Scent of a Woman (여인의 향기)

Csatorna: SBS
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 22:00
Start:
július 23.
Epizódok száma: 16
Műfaj: romantikus, vígjáték

Kim Sun Ah új sorozata (Végre, végre, végre! Jippi! :)) július 23-án érkezik a New Gisaeng Story című doramát váltva az SBS hétvégi sávjába.

A történetről annyit lehet tudni, hogy Yeon-Jae (Kim Sun AhMy Name is Kim Sam Soon, The City Hall) egy átlagos  irodai alkalmazott, akivel egy nap közli az orvosa (Uhm Ki-Joon), hogy haldoklik. Alig hat hónapja maradt hátra. Elhatározza, hogy a hátralévő időt mindenképp boldogan tölti, ezért felmond a munkahelyén és befizet egy luxusútra. Az utazási iroda várományosát Lee Dong-Wook (többek közt a My Girl c. sorozatból ismerhetjük) alakítja.

A sorozat a témája alapján nem tűnik habkönnyű, happy darabnak, viszont a besorolásban szerepel a komédia szó, ami reményre adhat okot. És én remélem is!

Trailer:

Gye-Baek (계백)

Csatorna: MBC
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start:
július 25.
Epizódok száma: 32
Műfaj: történelmi, dráma

Minél később startol egy sorozat, annál kevesebb információt találni róla. 🙂 Erről a történetről eddig csak annyit sikerült kideríteni, hogy a koreai “Három Királyság” egyikében, Pekcsében (i.e. 18 – 660) játszódik az utolsó király, Uija (641 – 660) (Jo Jae-Hyeon) uralkodásának az idején. A címadó szereplőnk Gye-Baek (- 660) (Lee Seo-JinDamo), a királyság egyik meghatározó tábornoka, akinek az életéről kevés információ maradt fent, csak a halála körülményei biztosak:  SPOILER hogy 660-ban, a királyság végét jelentő csatában hunyt el. Az általa vezetett sereget a kínai Tang-dinasztia és a Silla Királyság együttes erői győzték le.SPOILER VÉGE (jelöld ki, ha látni szeretnéd).

Teaser:

~*~

Ennyi lenne tehát a júliusi koreai sorozatfelhozatal. A történelmi sorozatok közül több is felkeltette az érdeklődésem, de egyértelműen Kim Sun Ah doramáját várom a leginkább. A 2009-es City Hall óta ez az első sorozat, amiben szerepelni fog és az állítólagos ausztrál forgatási helyszín is izgalmasnak ígérkezik. Ki tart velem? 🙂

Kibou no Hikari

Források: DramaWiki, AsianMediaWiki, Hancinema.net

Reklámok

10 hozzászólás

 1. Én biztosan. 😀 😀 😀
  Majd én hozom a pattogatott kukoricát és a zsepiket.


 2. Tetszik a kezdeményezés. 🙂 Minden olyan ígéretesen hangzik, a leginkább a két rövidebb történelmi érdekel. Meg Lee Tae Sung miatt bele fogok kukkantani a Hooray For Love-ba is, bár ha ez elkezdődik azt fogja jelenteni, hogy véget ért a Can You Hear My Heart, amit nagyon, de nagyon fogok sajnálni. 😦 (Azonban leginkább az augusztust várom, mert akkor kezdődik Ryu Soo Young új sorozata. :)) Most ezt tervezem, de tuti, hogy a végén teljesen mást fogok nézni, ahogy magamat ismerem. 🙂


 3. @Polleen
  Ó, hölgyem! Önnek foglalt helye van, méghozzá a díszpáholyban. 😉

  (épp most olvasom az e-mailed, ha hazaértem válaszolok is :))

  @timbo
  Üdv az oldalon! 🙂
  Ryu Soo Young… Hmm, a professzor úr.
  Csupa “csúnya” dolog jut az eszembe, ha rá gondolok, így inkább hallgatok. 😀
  Viszont épp most néztem végig a Successful Story of a Bright Girlt, abban is nagyon jól alakított. A gonosz, intrikus szerep remekül áll neki.
  Csak egy valamit nem értek. Hogy lehet az, hogy a Bad Couple-ben jóval fiatalabbnak néz ki, mint akár a Save the Last Dance-ben vagy az előbb említett, majdnem tíz évvel ezelőtti Successful Story…-ban? Rejtély.


 4. Végre net közelben és ide is le tudom írni, hogy mennyire örülök a kezdeményezésnek. Egyelőre még én se vagyok nagyon jártas a kdoramak világában, de a Princess’ Man érdekelni kezdett.
  Sok sikert a továbbiakhoz! 🙂


 5. Nagyon köszi az ismertetőket!


 6. […] Koreai júliusi újdonságok a Felhők feletten. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2011/07/03/teriteken-juliusi-k-dorama-felhozatal/#more-2318 […]


 7. @Sizame

  Köszönöm! 🙂

  @kiscsopp

  Szívesen. 🙂

  ! a Warrior Baek Dong Soo szinopszisát a mai napon mind a Hancinema mind az AsianMediaWiki korrigálta, így a fenti leírás sajnos egy csöppet sántít.
  Elnézést! Ha lesz egy kis időm, átírom. 😉


 8. Talán azért, mert a Bad Couple-ban jó fiút alakított, a másik kettőben meg gonoszat. 🙂 A 18:29-ben is fiatalnak látszik (mert az is :)), csak ott volt egy “kis” súlyfeleslege, szerintem. :):)


 9. Nagyon köszi az ismertetőket,nagyon jó doramáknak ígérkeznek.


 10. Köszönet az ismertetőkért,biztos,hogy jó filmek lesznek!Engem is a történelmi filmek érdekelnek,teljesen a rabja lettem amióta rátaláltam ezekre a filmekre.Vajon lesznek ezekhez a filmekhez felíratok?Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: