h1

[Terítéken] Szeptemberi k-dorama ajánló [Frissítve: 2011. 09. 10.]

2011. augusztus 31., szerda 06:00

Frissítve: 2011. 09. 10.
Mi a fene van ezzel a hónappal? Lassan hosszabb a frissítősdi szakasz, mint az eredeti poszt. Mi lenne velem, ha nem csak a 10+ sorozatokat, hanem a random megjelenő pár részes tévéfilmeket, drama speciálokat is listáznám? Elárulom. Garantált agyhalál. 🙂
– Mint tegnap a twitteren írtam, a Deep Rooted Tree a Protect the Boss miatt egy héttel később indul.
– Illetve bejött a képbe egy új sorozat is, pontosabban egy régi sorozat legújabb szezonja, szám szerint a kilencedik. Annyira alattomosan settenkedett, hogy jelen pillanatban még egyik wiki oldalon sincs adatlapja (d-addicts-en még csak a 8. szezon szerepel), annak ellenére, hogy tegnap indult. 🙂

Frissítve: 2011. 09. 08.
Végül három sorozat októberre csúszik. A két kábeles és a Thousand Days’ Promise. Ez utóbbi a Warrior Baek Dong Soo hosszabbítása miatt.

Frissítve: 2011. 09. 04.
Live in Style teaser

Frissítve: 2011. 09. 02.
Poseidon és Deep Rooted Tree teaser

Mivel egy kivételével az összes új sorozat a hónap második felében indul, ezért a hónap közepe táján jelentős frissítés, pontosítás várható. 😉

Addig is nézzük, milyen sorozatok közül szemezgethetünk szeptemberben!

The Musical

Hangul: 더 뮤지컬 
Csatorna:
SBS
Műsorsáv: Péntek 22:00
Start:
 2011. szeptember 2.
Epizódok száma: 16
Műfaj: zenés

Eun-bi (Koo Hye SunBoys Before Flowers, Absolute Boyfriend) orvosi egyetemen tanul és nagy álma, hogy musicalszínésznő lehessen.

Choi Daniel (Baby-faced Beauty) egy fiatal szövegírót játszik, aki broadwayi gyökerekkel büszkélkedhet. Kettejük találkozásáról és álmaik beteljesítéséről szól a történet.

Érdekesség, hogy a doramát tavaly júliusban kezdték el forgatni, de csak most kapott műsorsávot. Mindkét főszereplő magánórákat vett azért, hogy a tánc- és ének- (KHS) illetve zongoratudását (CD) csiszolja.

Teaser:

Trailer:

Rude Miss Young-Ae Season 9

Hangul: 막돼먹은 영애씨 시즌9
Csatorna:
tvN
Műsorsáv: Péntek 22:00
Start: 
2011. szeptember 9.
Epizódok száma: 16?
Műfaj: vígjáték

A széria első évadát 2007 áprilisában kezdték vetíteni, a jelenlegi pedig a kilencedik a sorban. A főszereplőt Kim Hyun Sook alakítja. A Hancinemán mindössze ennyi szerepel leírásként: “Nem az vagyok, aki voltam! Ha egy új életről álmodozol…”. Bőbeszédű, nemde? 🙂 Mivel az előző évadokat nem ismerem, én se tudok többet hozzáfűzni.
Lessük meg inkább a trailert!

Trailer:

Live in Style

Hangul: 폼나게 살거야
Csatorna:
SBS
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 21:50
Start: 
2011. szeptember 17.
Epizódok száma: 50
Műfaj: családi

A Live in Style c. sorozat a Scent of a Woman doramát váltja a képernyőn. A  2005-ös War of Roses írójának fejéből kipattant történet egy nehéz helyzettel küzdő család mindennapjaiba enged bepillantást.

A férfi főszereplőt Ki Tae Young (Royal Family, I’ll Teach You Love) alakítja.

Teaser:

High Kick 3: The Revenge of the Short Legged

Hangul: 하이킥 3
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Hétfőtől Péntekig 19:45
Start: 
2011. szeptember 19.
Epizódok száma: 120 (x 30 perc)
Műfaj: vígjáték, szitcom

A nagy sikerű széria harmadik évadja vadonatúj szereplőkkel (kis átfedés azért akad).

Az előző sorozatok hagyományait követve az új sorozat is a szereplők mindennapjait, egymással folytatott interakcióit mutatja majd be komikus formában. Az első ránézésre teljesen normálisnak tűnő karakterek meglepő titkokat rejtegetnek, melyek azonban nem maradnak sokáig rejtve.

A 120 résszel operáló High Kick 3 stáblistáját böngészgetve rengeteg ismerős névre bukkanhatunk. Csak egy-kettőt kiemelve: a sorozatban találkozhatunk például A királyi ház titkaiban Inhyeon királynét megformáló színésznővel (Park Ha-Seon), új szerepben láthatjuk a májusban bemutatott The Greatest Love Yoon Pil-Joo-ját (Yoon Kye-Sang), de a sorozatban szerepet kapott a Secret Garden meleg zenészpalántája is (Lee Jong-Suk).

Poseidon

Hangul: 포세이돈
Csatorna:
KBS2
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start:
2011. szeptember 19.
Epizódok száma: 16
Műfaj: akció, misztikum

A főbb szerepekben Choi Si Won,  Lee Sung Jae és Lee Si Young.

Miután a Lee Sung Jae (The Lawyers of The Great Republic Korea, Stranger than Paradise) által megformált tengerészeti tiszt egy balesetben elveszteti a feleségét, teljesen a munka rabjává válik és minden figyelmét, erejét egy megoldatlan üggyel összefüggésbe hozható alvilági szervezet felderítésének szenteli.

Choi Si Won (Super Junior tag, Skip-Beat!, Oh! My Lady, Legend of Hyang Dan) egy kivételes képességekkel rendelkező tisztet alakít, akinek a karrierje szépen ível felfele egészen addig, míg egy zűrös ügybe nem keveredik.

Lee Si Young (Mischievous Kiss, The Birth of the Rich) a csapat egyetlen női tisztjét formálja meg.

Teaser 1:

Teaser 2:

——*——

The Empress

Hangul: 여제
Csatorna: 
E-Channel (kábeltévé)
Műsorsáv: 
Start: 
2011. szeptember ?. -> 2011. október 1. (ha lehet hinni a Daumnak)
Epizódok száma: 13
Műfaj:

Seo In-Hwa (Jang Shin-Young) festészetet tanul az egyik jóhírű egyetemen. Minden vágya, hogy édesanyjáétól – aki egy hosztesz bárt üzemeltetett – különb élete legyen. Azonban valamilyen úton-módon (talán adósság?) mégis hoszteszként köt ki, belekényszerítik ebbe a világba. Sok nehézségen megy keresztül, hogy a legjobb lehessen a szakmában. Bosszút esküszik a férfiak ellen, akik tönkretették az életét és hagyták, hogy édesanyja meghaljon…

Aki a történetet olvasva hasonlóságot vél felfedezni a 2007-es  Jotei/ Empress c. Matsuda Shota és Kato Rosa főszereplésével készült japán doramával, nem téved, ugyanis a koreai sorozat is Kurashina Ryo mangájából merít ihletet.

A japán adaptációról annak idején Sizame is beszámolt: KATT IDE.

Vampire Prosecutor

Hangul: 뱀파이어 검사
Csatorna: 
OCN (kábeltévé)
Műsorsáv: ?
Start: 
2011. szeptember vége -> 2011. október 2.
Epizódok száma: ?
Műfaj: misztikum

Nyomozós, misztikus történet vámpírokkal.

Fővámpírunkat Yun Jung Hoon (East of Eden) alakítja, aki mellesleg, ahogy a cím is elárulja, ügyészként dolgozik. Partnernőjét, aki szintén ügyész, de (még?) nem vámpír, Lee Young Ah (King of Baking, Kim Tak Goo) játssza.

Teaser:

Deep Rooted Tree

Hangul: 뿌리깊은 나무
Alternatív címek: 
Tree with Deep Roots
Csatorna:
 SBS
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start: 
2011. szeptember 28. -> 2011. október 5-re csúszik a Protect the Boss 2 epizódos hosszabbítása miatt
Epizódok száma: 24
Műfaj: történelmi

A hónap egyetlen új saeguk sorozata a koreai írás atyjának, a Nagy Szedzsong királynak (Han Suk-Kyu) az idejébe (1418-1450) kalauzol el bennünket.

Az új írásrendszer bevezetése előtt hét nappal titokzatos gyilkosságok sorozata kezdődik, a tettes a Jiphyeonjeon tudósai* közül szedi áldozatait. Jang Hyuk (ChunoThank You) a király testőrségének egyik alacsony rangú tisztjét alakítja, aki részt vesz a bűnesetek felderítésében.

A sorozat Lee Jung Myung 2006-os “Bboorigipeun Namoo” c. regényét dolgozza fel és a Protect The Boss c. sorozat befejezése után érkezik.

*Azok a tudósok, akik az új írás szabályrendszerét összefoglaló Hunmin Jeongeum összeállításában segédkeztek.

Teaser:

A Thousand Days’ Promise

Hangul: 천일의 약속
Alternatív címek: 
Forget-me-not
Csatorna:
 SBS
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start: 
2011. szeptember 26. -> előreláthatólag október 17-én indul
Epizódok száma: 20
Műfaj: romantikus, melodráma

A Thousand Days’ Promise egy amnéziás nő történetét meséli el nekünk. A történet a 2010-es Life is Beautiful rendező/ szövegíró párosától érkezik. Az emlékezetkiesésben szenvedő hölgyet Soo Ae (Athena: Goddess of War9 End 2 Outs) alakítja, míg párját Kim Rae Won (Attic CatMy Love PatzziMy Little Bride) személyesíti meg.

Kim Rae Won idén augusztus 23-án “szabadult” a kétéves kötelező katonai szolgálatból, ez az első szerepe visszatérte után. Vajon ebben a sorozatban sor kerül az ilyenkor szinte kötelező kockahas-bemutatóra (zuhanyjelenet)? 🙂 Ó, csak ne lenne ott az a melo a besorolásban.

~*~

A fentiek közül leginkább Jang Hyuk (~ Mr. Tátika) új történelmi sorozatát várom. Hacsak menet közben ki nem derül, hogy hatvanvalahány epizódosra tervezik, biztos megpróbálkozom vele. 😉

Reklámok

5 hozzászólás

  1. Nekem az ismertetők alapján a Musical tetszett. Könnyed, aranyos és vidám sorozatnak néz ki, de előbb természetesen befejezem a Scent of a Womant. 🙂


  2. Valóban annak tűnik, én csak Choi Danieltől tartok egy picit. Legutóbbi szerepében halálra idegesített, persze ez nem a színész hibája, azt játszotta, amit kellett… de tudod hogy van ez. 🙂


  3. Sageuk rlz, a Tree with Deep Roots mindenképpen nézős. Főként mert jelen állás szerint csak 24 részes lesz 🙂

    (http://movie.daum.net/tv/detail/main.do?tvProgramId=56462)


  4. Ó, köszönöm az infót! 🙂 Az SBS oldalán tegnapelőttig hiába kerestem. Ha 24, akkor egyértelmű, hogy belenézek. 🙂


  5. […] Szeptemberi k-dorama ajánló a Felhők feletten. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2011/08/31/teriteken-szeptemberi-k-dorama-ajanlo/ […]Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: