h1

[Terítéken] Koreai doramák októberben [Frissítve: október 11.]

2011. október 1., szombat 05:30

Frissítve: 2011. október 11.
Late Night Hospital később indul.
Dangerous Women: poszter, trailer – elég sötét hangulatú. Vajon létezik olyan angol feliratozócsapat, mely bevállal egy száz résznél hosszabb sorozatot?
Glory Jane/ Man of Honor trailer.
Érdemes meglesni a Thousand Days’… második trailerjét is.

Late Night Hospital

Hangul: 심야병원
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Szombat 24:00
Start: 
2011. október 1. -> 2011. október 15.
Epizódok száma: 10
Műfaj: orvosi krimi

A főszerepben Yoon Tae Young (2009 Alien Baseball Team, Successful Story of a Bright Girl).

Valaki erősítsen meg: ugye a Successful Story of a Bright Girl-ben ő a helyes sofőrt alakította, akinek a családjához egy időre be is költöztek? Vagy nem? Akár igen, akár nem, ebben a sorozatban egy sebészt formál meg, aki a felesége gyilkosa után kutat.

The Empress

Hangul: 여제
Csatorna: 
E-Channel (kábeltévé)
Műsorsáv: Szombat 23:00
Start: 
2011. október 1.
Epizódok száma: 13
Műfaj: dráma

Seo In-Hwa (Jang Shin-Young) festészetet tanul az egyik jóhírű egyetemen. Minden vágya, hogy édesanyjáétól – aki egy hosztesz bárt üzemeltetett – különb élete legyen. Azonban valamilyen úton-módon (talán adósság?) mégis hoszteszként köt ki, belekényszerítik ebbe a világba. Sok nehézségen megy keresztül, hogy a legjobb lehessen a szakmában. Bosszút esküszik a férfiak ellen, akik tönkretették az életét és hagyták, hogy édesanyja meghaljon…

Aki a történetet olvasva hasonlóságot vél felfedezni a 2007-es  Jotei/ Empress c. Matsuda Shota és Kato Rosa főszereplésével készült japán doramával, nem téved, ugyanis a koreai sorozat is Kurashina Ryo mangájából merít ihletet.

A japán adaptációról annak idején Sizame is beszámolt: KATT IDE.

Trailer (pontosabban több, mint 5 perces ízelítő):

Vampire Prosecutor

Hangul: 뱀파이어 검사
Csatorna: 
OCN (kábeltévé)
Műsorsáv: Vasárnap 23:00
Start: 
2011. október 2.
Epizódok száma: 20
Műfaj: misztikum

Nyomozós, misztikus történet vámpírokkal.

Fővámpírunkat Yun Jung Hoon (East of Eden) alakítja, aki mellesleg, ahogy a cím is elárulja, ügyészként dolgozik. Partnernőjét, aki szintén ügyész, de (még?) nem vámpír, Lee Young Ah (King of Baking, Kim Tak Goo) játssza.

Min Tae Yeon ügyészt valaki korábban megharapta, így lett belőle vámpír. A vámpírmódi azonban nem nagyon tetszik neki, elutasítja a gyilkolászást, helyette halott emberek vérével táplálkozik és továbbra is az igazság bajnokaként üldözi a rosszfiúkat. Nyomozásainál az újonnan felfedezett (vámpír-) képességei is segítségére vannak. Legújabb eseténél azonban úgy tűnik az elkövető maga is vámpír…

Trailer:

Deep Rooted Tree

Hangul: 뿌리깊은 나무
Alternatív címek: 
Tree with Deep Roots
Csatorna:
 SBS
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start: 
2011. október 5.
Epizódok száma: 24
Műfaj: történelmi

A hónap egyetlen új saeguk sorozata (hehe, ezt írtam szeptemberben, de végül októberre is igaz lett) a koreai írás atyjának, a Nagy Szedzsong királynak (idős király: Han Suk-Kyu; a fiatal Szedzsong király szerepében Song Joong Ki -> a Sungkyunkwan Scandal  Csábmestere! ;)) az idejébe (1418-1450) kalauzol el bennünket.

Az új írásrendszer bevezetése előtt hét nappal titokzatos gyilkosságok sorozata kezdődik, a tettes a Jiphyeonjeon tudósai (azok a tudósok, akik az új írás szabályrendszerét összefoglaló Hunmin Jeongeum összeállításában segédkeztek) közül szedi áldozatait.

Jang Hyuk (ChunoThank You) a király testőrségének egyik alacsony rangú tisztjét alakítja, aki részt vesz a bűnesetek felderítésében.

A sorozat Lee Jung Myung 2006-os “Bboorigipeun Namoo” c. regényét dolgozza fel és a Protect The Boss c. sorozat befejezése után érkezik.

Plusz infó, ami sokakat a sorozat megtekintésére ösztönözhet: a dorama szövegkönyvírója az a Kim Young Hyun, akinek a nevéhez többek közt a Dae Jang Geum (A palota ékköve) és a Queen Seon Duk (A Silla királyság ékkköve) is fűződik.

Teaser:

Teaser 2:

Dangerous Women

Hangul: 위험한 여자
Csatorna: 
MBC
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 7:50
Start: 
előreláthatólag 2011. október 10.
Epizódok száma: 100+
Műfaj: romantikus, dráma

Az MBC csatorna új napi sorozata a You’re So Pretty című doramát váltja.

Történet egy lányról, aki az ellen küzd, hogy át kelljen vennie az édesapja üzleti vállalkozását.

Trailer:

Man of Honor

Hangul: 영광의 재인
Alternatív cím: Glory Jane
Csatorna: 
KBS2
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start: 
2011. október 12.
Epizódok száma: 24
Műfaj: romantikus

Szerelmi háromszög.

Yoon Jae In (Park Min Young  – City HunterSungkyunkwan Scandal) minden álma, hogy ápolónő legyen, jelenleg ápolósegédként dolgozik.

Kim Young-Kwang (Chun Jung Myung – Cinderella’s Sister, What’s Up Fox?, The Duo) egykor menő baseball játékos volt, a csapat legjobb ütőjátékosa, de ma már csak a “másodvonalban” játszik. A két fiatal a kórházban találkozik először, ahová a srác egy sportsérülés miatt kerül.

A zavaró harmadik: Seo In-Woo (Lee Jang Woo – Smile, Dong Hae) szintén baseball játékos és nem mellesleg egy nagy sportruházati vállalat leendő örököse (azaz az ügyeletes chaebol szépfiú), ráadásul az apja tulajdonában van az a baseball csapat, ahol a srácok játszanak.

A történetről ugyan csak ilyen keveset lehet tudni, de az mindenképpen érdekes, hogy a dorama a King of Baking, Kim Tak Goo c. óriási sikerű* sorozat rendező/szövegkönyvíró párosától érkezik.

*Az említett sorozat negyedik a legnagyobb nézettséggel rendelkező (2000 után bemutatott) sorozatok tízes listáján. Csak A palota ékköve, a Lovers in Paris és a Jumong c. doramák előzik meg.

Igazi teaser/trailer még nincs, csak karakterbemutató videók:

– Yoon Jae In
– Kim Young Kwang
– Seo In Woo

Azóta már van trailer is:

A Thousand Days’ Promise

Hangul: 천일의 약속
Alternatív címek: 
Forget-me-not
Csatorna:
 SBS
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start: 
2011. október 17.
Epizódok száma: 20
Műfaj: romantikus, melodráma

A történet a 2010-es Life is Beautiful rendező/ szövegíró párosától érkezik.

Seo Yeon (Soo Ae – Athena: Goddess of War9 End 2 Outs) emlékezete idő előtt hanyatlani kezd, emlékezetkihagyástól, emlékezetzavaroktól szenved. Párját Kim Rae Won (Attic CatMy Love PatzziMy Little Bride) alakítja, aki mindenben kitart a lány mellett.

Tehát mégse “szimpla” (=baleset okozta) amnéziáról van szó, mint az előző hónapban sejteni véltem. A történet így egy az egyben a A Moment to Remembert juttatja eszembe.

A teaser nagyon ott van, akár egy mozifilmé is lehetne, a kémia abszolúte megkapó. Most már csak azt kell eldöntenem, hogy az előző hónapok szívszaggató doramái után kész vagyok-e arra, hogy megint jól kisírjam a szemem. Mondjuk a Moment to Remember pont az a film volt, amit egy könny nélkül kibírtam.

Teaser:

Teaser: – hmm, határozottan érdekes.

I’m a Flower Too

Hangul: 나도 꽃
Alternatív címek: Me Too, Flower!
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start: előreláthatólag 2011. október 19. (vagy november 2.)
Epizódok száma: n. a.
Műfaj: romantikus

Történet három nő és egy férfi komplikált kapcsolatáról.

A főbb szerepekben Lee Ji Ah, Kim Jae Won, Han Go EunSeo Hyo Rim és Jo Min Ki. A lista már így is eléggé impozáns, a pletykák szerint azonban elképzelhető, hogy Lee Ki Kwang illetve Nichkhun is csatlakozik a doramához (azaz lassan minden korosztály megtalálhatja a számításait).

Egy valami biztos, a sorozat a My Name is Kim Sam Soon írójától, Kim Do Woo-tól érkezik. A sorozat előkészítése egyébként még nagyon a kezdeti fázisban tart, a főszereplők csak nemrég szerződtek le és a plot is még eléggé kusza. Nem is csoda, hogy a készítők az eredeti október 19-ei kezdést minden erejükkel próbálják megváltoztatni.

A történetről:
Eddig úgy tűnik, hogy Lee Ji Ah (Athena: Goddess of War, Style, Beethoven Virus) egy heves vérmérsékletű rendőrnőt fog alakítani, míg Kim Jae Won (Can You Hear My Heart, Wonderful Life, Romance, My Love Patzzi) egy kettős életet élő alakot játszik, aki nappal parkolóőrként, este pedig egy fehérneműket forgalmazó vállalat vezetőjeként pózol. Illetve… más források szimplán csak valamiféle “undercover boss”-ként emlegetik (persze a kettő jellemzés nem feltétlenül zárja ki egymást). Szép, nem mondom. 🙂 Maradjunk annyiban, hogy elég bonyolult figura lehet.

Seo Hyo Rim (Scent of a Woman, Sungkyunkwan Scandal) a főszereplőnőnk mostohatestvérét alakítja, aki némi magánéleti válság hatására a rendőrnőhöz költözik. Határozott érdeklődést mutat Kim Jae Won karaktere iránt, s emellett kapcsolatot ápol egy idősebb úriemberrel is, akit Jo Min Ki (Queen Seon Duk, Love and Ambition) személyesít meg.

Han Go Eun (A Man Called God, The Reputable Family, Capital Scandal) egy sikeres üzletasszony bőrébe bújik, aki a főszereplőnk karrierjét egyengeti és mily’ meglepő, ő is gyengéd érzelmeket táplál a hősünk iránt. 🙂

Ten

Hangul: 
Csatorna: OCN
Műsorsáv: Vasárnap
Start: 2011. október 23.
Epizódok száma: 10
Műfaj: bűnügyi

Főszerepben Kim Sang Ho (City Hunter), Joo Sang Wook (Thorn Birds) és Jo An (Three SistersEverybody Cha Cha Cha).

Történet egy különleges nyomozócsoportról, melynek tagjai a megoldatlan esetek tíz százalékával foglalkoznak.

If Tomorrow Comes

Hangul: 내일이 오면
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 20:40
Start: 2011. október 29.
Epizódok száma: ~50
Műfaj: családi

Anya-lány kapcsolat. Viták, veszekedések, nagy kibékülések. A jószívű kislány szerepében Seo Woo (Flames of Ambition, Cinderella’s Sister), aki a fősuli mellett dolgozni kényszerül, hogy támogathassa családját. Anyukáját a veteránszínésznő Go Doo Shim (More Beautiful Than a Flower) játssza.

Flower Boy Ramyun Shop

Hangul: 꽃미남 라면가게
Csatorna: 
tvN
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 23:10
Start: 
előreláthatólag 2011. október 31.
Epizódok száma: 16
Műfaj: romantikus

A dorama története engem leginkább a fordított hárem animékre emlékeztet, máshol pedig a Coffee Prince sorozathoz hasonlítják.

A sztori dióhéjban: adva van egy női vezető, aki csini fiúkat alkalmaz a női koleszok vonzáskörzetében elhelyzkedő rámen-üzletében.

A sorozat a tvN csatorna új, kifejezetten a fiatal női nézőkre specializálódó “Oh Boy Series” műsorsávjában startol (a tervek szerint ebben a programsávban csupa olyan doramát vetítenek majd, melyekben szépfiúk játsszák a főszerepet).

Kicsit részletesebben:
Eun-bi (Lee Chung AhThat Fool) 25 éves egyetemi hallgató, aki épp a közszolgálati (köztisztségviselői) vizsga letételére készül, az egyetem mellett pedig egy rámenüzletet üzemeltet.

Jung Il Woo (49 Days, Take Care of the Young Lady) a lány üzletének egyik alkalmazottját alakítja, szerepe szerint még középiskolába jár és egy nagy élelmiszeripari konglomerátum leendő örököse.

Az étterem séfjét Lee Ki Woo (Star’s LoverKid Gang, A Love to Kill) játssza majd. Neki ez lesz az első szerepe a szeptemberi leszerelése óta.

A dorama a Birdie Buddy-t váltja a képernyőn.

Little Wife

Hangul: 어린 아내
Alternatív címek: Bride of the Sun
Csatorna:
SBS
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 8:40
Start: 
2011. október
Epizódok száma: ~100+
Műfaj: romantikus

Igaz történet alapján. Dorama egy nőről (Jang Shin YoungThe Empress, Perfect Spy), aki miután a szerelme elhagyja hozzámegy egy férfihoz, aki akár a nagyapja (Han Jin HeeTemptation of an Angel) is lehetne, azért, hogy a családjának ne kelljen tovább nélkülöznie.

~*~

A pletykák szerint elképzelhető, hogy az IRIS második szériája is ebben a hónapban startol, illetve mint fentebb jeleztem, a Me Too, Flower! c. sorozat kezdődátuma se biztos. Ha ez utóbbi elindul, én mindenképp vevő leszek rá. A szereplőgárda és természetesen az ismerős szövegkönyvíró egyaránt vonz.

A biztos októberi sorozatok közül továbbra is az előző hónapban már beharangozott Deep Rooted Treet várom leginkább, de emellett az Empress sötét trailere is felkeltette az érdeklődésem.

És nektek? Van befutó? Már amennyiben lesz angol felirat.

Kibou no Hikari

Reklámok

4 hozzászólás

  1. Köszi az összefoglalót. Van amelyikről nem is hallottam még, de lehet, ezután sem fogok. 🙂 Első véleményemen pedig: már megint ennyi kezdődik???
    Jang Hyuk, Kim Jae Won, Kim Rae Won, Jong Il Woo sorozatait várom. 🙂 Elvileg mindegyikhez lesz with s2-s felirat.Tudom, KJW neve hallattán sokan rám gondolnának a magyart illetően, de most úgy érzem kimerültem. De azért egy hónap múlva még sok minden előfordulhat. 😉


  2. Szívesen. 🙂
    KJW, hát igen. Nem titok, nekem is azonnal te jutottál az eszembe (Kavlia pedig Chun Jung Myung és a Man of Honor kapcsán), egy kósza ötlet erejéig gondoltam is rá, hogy megemlítem, de nem akartam, hogy úgy érezd valamilyen úton-módon netán nyomást próbálok gyakorolni rád. 🙂
    Pihenj sokat és csak élvezd a sorozatokat (már amennyire a PTB mellett marad időd – csodálom a tempódat)! 🙂


  3. Szívem szerint most inkább filmeket néznék (és szerintem elég sokat be is csempészek a napjaimba), mert a fordítás elég nyögvenyelősen megy. Nem tudom a CYHMH-t hogy tudtam olyan tempóval csinálni, de ott valami megszállt (talán KJW tett velem valamit :)) és csak úgy jöttek a sorok. Most sajna nem annyira. 😦 De igyekszem. És hátha újra megszáll az az ismeretlen valami vagy valaki. 😀


  4. […] Koreai doramák októberben Felhők feletten. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2011/10/01/teriteken-koreai-doramak-oktoberben/ — I Need Romanceot – Miory FS – 10/16. 30-as szingli nők kalandjai. Link: […]Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: