h1

[Terítéken] Mit nézzünk novemberben? – aktuális k-drama ajánló

2011. október 31., hétfő 17:40


TV Novel Bok-hee

Hangul: TV소설 복희 누나
Csatorna:
KBS
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 9:20
Start:
 2011. november 7.
Epizódok száma: 100+
Műfaj: romantikus

Sorozat az 1960-as, ’70-es évekről, Han Bok-hee életéről, aki minden nehézséget sikeresen leküzd (->ha mindet leküzdi abban mi a pláne? :O). Az angol leírás azt sugallja, hogy nem fiktív karakterről fog szólni a dorama, de hogy ki lehetett Han Bok-hee, arról fogalmam sincs. Mondjuk könnyen lehet, hogy megint mellélövök a feltételezésemmel. 😀

Annyi bizonyos (legalábbis pillanatnyilag), hogy a címszerepet Jang Mi In Ae-re (a Soulmate szexistennője) osztották, a férfi főszerepet pedig Ryu Tae Joon (Dream of 400 Years) kapta.

Just You

Hangul: 당신 뿐이야
Csatorna:
KBS
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 20:25
Start: 
2011. november 7.
Epizódok száma: 100+
Műfaj: szitkom

A KBS csatorna új, hétköznap esténként adásba kerülő szitkomja. A történet középpontjában Ki Woon-chan (Suh Joon YoungTree With Deep RootsSmile, Mom), aki az érettségijével nehezen talál állást és Na Moo Gong-hwa (Han Hye RinNew Tales of Gisaeng), egy elképesztően gazdag család egyetlen kislánya áll. Kettejük kapcsolatáról és a két család konfliktusairól szól dorama.

Me Too, Flower!

Hangul: 나도 꽃
Alternatív címek: I’m A Flower, Too
Csatorna: 
MBC
Műsorsáv: 
Szerda & Csütörtök 21:55
Start: 
2011. november 9.
Epizódok száma: 16
Műfaj:
 romantikus, vígjáték

Az előző hónapban részletesen írtam erről a sorozatról és arról, hogy mennyire várom a My Name is Kim Sam Soon írójának legújabb történetét. Hát azóta… (ki is mondta mindig nekem, hogy háttal nem kezdünk mondatot?) történt egy s más. Sajnos egy szerencsétlen baleset miatt* a sorozat új férfi főszereplőt kapott, ami persze óhatatlanul megváltoztatja a sorozat eddigi összképét.

Bár az eredeti felállásban is (Lee Ji Ah – Kim Jae Won) volt pár év korkülönbség a főszereplők között, de a beharangozó alapján nem úgy tűnt, hogy ezt konfliktusforrásként fel is kívánnák használni a történet alakítása során**. Nos, az új szereposztás (Yoon Shi Yoon – King of Baking, Kim Tak Goo) alapján ez már könnyen megeshet (9 év, ami bőven többnek látszik és nem azért, mert a főszereplőnő idősebbnek tűnne a koránál).

A “nuna – dongszeng” (a nő az idősebb) történetekkel alapvetően semmi bajom, nagyon is kedvelem őket de… Egyrészt most nem erre számítottam, másrészt nálam kulcsfontosságú (és most nagyon gonosz leszek), hogy ilyen esetben a férfi főszereplő elég férfiasan fessen ahhoz, hogy hihetőnek tűnjön a szitu (lásd pl.: Dalja’s SpringWhat’s Up Fox?). Na ez most (gonosz, gonosz), nem igazán teljesül. Ha pedig mégse dolgozzák bele a történetbe, akkor is furán festenek együtt. Vállalom, egy kicsit előítéletes vagyok és most kizárólag a külső alapján mondok ítéletet. Évente több, mint 100 koreai doramát mutatnak be, valahogy szelektálni kell.

A történetről egyébként semmi új információ nem látott napvilágot. Továbbra is három nő és egy férfi komplikált kapcsolatának bemutatására számíthatunk, ahol az egyes számú hölgy egy karakán rendőrnő, a főszereplő pasas pedig egy fehérneműkkel kereskedő üzletember, aki leplezve kilétét parkolóőrként is dolgozik.

A poszter pedig (a legfelsővel együtt)… igazat adok girlfridaynek, tényleg úgy fest, mint egy tamponreklám és egy allergiagyógyszer hirdetés keveréke :D. A visszajelzésekre, a sorozat fogadtatására azért továbbra is kíváncsi vagyok, de nekem hátrébb csúszott a listámon.

Remélem, Kim Jae Won hamarosan maradéktalanul felgyógyul és nemsokára újra láthatjuk.

* Kim Jae Won a sorozat első forgatási napján egy mopeddel balesetet szenvedett, kificamodott a válla. Az orvosok 3-4 hét pihenést és a későbbiekben műtétet javasoltak.
** (arról nem is beszélve, hogy fel se tűnt az a néhány év)

Teaser:

Lights and Shadows

Hangul: 빛과 그림자
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start: 
2011. november 14.
Epizódok száma: 50
Műfaj: romantikus

A sorozat a showbizniszben dolgozó Kang Ki Tae (Ahn Jae Wook) életét követi nyomon a ’60-as évektől kezdve napjainkig. A főszereplő karrierje a vietnami háború idején kezdődött, akkoriban a katonák szórakoztatásával töltötte az idejét a fronton. A női főszereplőt Nam Sang Mi (a Bad Family-s karakterét imádtam) alakítja. A sorozatban szerepet kapott Kim Min Jong és Son Dam Bi is.

A dorama az MBC csatorna 50. jubileumának alkalmából érkezik, és elkülönített költségvetési alapból készül. A sorozat a Jumong című dorama rendező/ forgatókönyvíró párosának nevéhez fűződik.

Brain

Hangul: 브레인
Csatorna:
KBS
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start: 
2011. november 14.
Epizódok száma: ?
Műfaj: orvosi

A sorozatot a 2010-es, elég szép nézettségi adatokat generáló Master of Study/ God of Study c. dorama rendező/ író párosa jegyzi. A történet középpontjában három orvos, Kim Sang-Chul, Lee Kang-Hoon és Yoon Ji-Hye áll. Mindhárman ugyanabban a kórházban dolgoznak.

Kim Sang-Chul (Jeong Jin-Yeong) világhírű neurológus, Lee Kang-Hoon (Shin Ha-Kyun) pedig agysebészként dolgozik és minden vágya, hogy az egyetemi kórház igazgatója lehessen. Yoon Ji-Hye (Choi Jung-Won), a sorozat női főszereplője szintén neurológusként tevékenykedik.

Teaser:

My Daughter the Flower

Hangul: 내 딸 꽃님이
Csatorna:
SBS
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 19:20
Start: 
2011. november 14
Epizódok száma: ~100+
Műfaj: családi

Megható sorozat egy anyáról és lányáról, akiket nem köt össze vérségi kapcsolat. A főbb szerepekben Choi Jin Hyuk (I Need RomanceIt’s Okay, Daddy’s Girl), Jin Se Yun (It’s Okay, Daddy’s Girl), Lee Ji Hoon (Wonderful Life) és Lee Da Hee (Birdie Buddy).

Ten

Hangul: 텐
Alternatív címek: Special Affairs Team Ten
Csatorna:
OCN
Műsorsáv: Péntek éjfél
Start:
 2011. november 18.
Epizódok száma: 10
Műfaj: bűnügyi

Szintén egy olyan sorozat, melyről az októberi ajánlóban már volt szó.

A rendőrakadémia egyik oktatóját, Ji Hoon-t (Joo Sang Wook) kinevezik egy különleges nyomozócsoport, a “Ten” (tíz) élére. Ez a bizonyos csoport a megoldatlan esetek speciális tíz százalékának felderítésével foglalkozik. A “Ten” tagja Kim Sang Ho is, akit legutóbb a City Hunter-ban láthattunk.

Teaser:

~*~

Ez lenne tehát a novemberi felhozatal. Pontosabban van még a fentieken kívül három bizonytalan cím. Amennyiben megerősítik őket, rögtön felviszem majd a többi közé.

A mostani ajánló egy kicsit picsogósra sikeredett, utólag is elnézést érte. 🙂 Kicsit nyűgös vagyok mostanában. Tanulok, tanulok… legalábbis próbálok. Küzdök az ellen, hogy valahogy már nem úgy fog az agyam, mint pár éve. De nem adom fel! Aja-aja meg Fighting és Gambarimasu… 🙂 Azért nem olyan vészes a helyzet, csak ahhoz képest megy nehezebben, hogy régen szinte tanulnom se kellett, anélkül is… Ja-ja, beképzelt, de még mennyire… 😛

Amit még nem említettem: a fentiek közül a Lights and Shadows keltette fel leginkább az érdeklődésem. Ha lement minimum a fele, biztos belenézek, de előbb még a szeptemberi, októberi kiszemeltekből válogatok.

És végül…

Nagyon boldog 60. születésnapot kívánok ezúton is édesanyámnak! 😉

 

A bejegyzéshez felhasznált adatok forrása: AsianMediaWiki, DramaWiki, Hancinema, Daum.net

Reklámok

4 hozzászólás

  1. Engem a Just You és a Brain fogott meg (koreai medikai sorozathoz még nem volt szerencsém :D)
    A tanulással kapcsolatban pedig nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Fele akkora lelkesedés jellemez, mint előtte, de kitartás, anyukádnak pedig boldog szülinapot! 🙂


  2. Köszi szépen! 🙂
    Neked is kitartást a szakdolgozathoz!


  3. […] Mit nézzünk novemberben? – aktuális k-drama ajánló. – Felhők felett. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2011/10/31/teriteken-mit-nezzunk-novemberben-aktualis-k-drama-ajan… […]


  4. Nekem nagyon tetszik a Me, Too Flower, bár igaz, hogy főleg azért mert én jobban örültem az új szereposztásnak! Yoon Shi Yoon nagy kedvencem lett mostanában, és szerettem volna többet látni. Viszont egyetértek abban, hogy nem túl férfias ehhez a sztorihoz, és furcsán néznek ki Lee Ji Ah-val együtt.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: