h1

[Terítéken] Mikulás, Jézuska, december, koreai doramák

2011. december 1., csütörtök 22:02

Heaven’s Garden

Hangul: 천상의 화원-곰배령
Csatorna:
Channel A
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 19:50
Start: 
2011. december 3.
Epizódok száma: 
Műfaj: családi

Miután a férje vállalkozása csődbe ment és különváltak, Jung Jae-Innek (Yoo Ho-Jeong – Sunny) nem marad más választása, minthogy két kislányával együtt az édesapjához (Choi Bul-Am) vidékre költözzön.

A dolog pikantériája, hogy mielőtt Jae-In férjhez ment volna, az édesapja kitagadta. Jae-In egyik kislányát a rendkívül tehetséges és imádnivaló gyerekszínész, Kim Sae-Ron alakítja.

What’s Up?

Hangul: 왓츠업
Csatorna:
mbn
Műsorsáv: Szombat
Start: 
2011. december 3.
Epizódok száma: 18 epizód
Műfaj: zenés

Diákok, egyetem, zene, színjátszás, álmok, szerelmek. “Ifjúsági” dorama, amit már tavaly teljes egészében leforgattak, de csak most kerül először adásba.

Miután az SBS törölte a tervezett műsorai közül, végül az egyik új kábelcsatorna, az mbn vásárolta meg a sorozatot.

A főbb szerepekben: Im Joo HwanIm Joo EunKang Dae Sung (Big Bang), Jang Hee JinLee Soo Hyuk. A sorozat forgatókönyvírója az a hölgy (Song Ji Na), akinek a nevéhez a nagy sikerű The Sandglass c. sorozat is fűződik.

Trailer:

Queen Insoo

Hangul: 인수대비
Csatorna:
jTBC
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 21:00
Start: 
2011. december 3.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: történelmi

Az aktuális saeguk kábelen érkezik.

A történet Insoo királynő (vagy királyné) életét mutatja be a gyerekkorától kezdve, ahogy oldalán (ez is nagy kérdőjel) az anyósával, Jeonghee királynéval együtt irányítja Csoszunt (hogy a háttérből-e vagy sem, az majd kiderül és választ ad a né/nő kérdésre is.  -> Nyugodtan homályosítsatok fel, ha ti már tudjátok, ki kivel és a többi. Én továbbra is a modern sorozatokat szeretem jobban. A koreai történelmet illetően sajnos hiányosak az ismereteim.)

A címszerepben Chae Si Ra (Empress Chun Chu, The Invisible Man). Fiatal énjét a T-ara lányegyüttesből Ham Eun-Jung játssza.

A forgatókönyvíró előző munkája a Flames of Ambition volt, míg a rendező nevéhez többek közt a Smile, You és a Last Scandal köthető.

Trailer:

Bolder By the Day

Hangul: 갈수록 기세등등
Csatorna: 
mbn
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 20:00
Start: 
2011. december 3.
Epizódok száma: 
Műfaj: szitkom

Szituációs komédia egy katonai családról, ahol a feleség ezredes, a férj hadnagy és a lányuk szintén hadnagy.

Trailer:

Come, Come, Absolutely Come

Hangul: 왔어왔어 제대로 왔어
Alternatív címek: You’re Here, You’re Here, You’re Really Here; You Drive Me Crazy
Csatorna: 
mbn
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig
Start: 
2011. december 5.
Epizódok száma: 120 epizód (30 perces részek)
Műfaj: szitkom

Egy sorozat, amit a “koreai Jóbarátok” néven emlegetnek. Vígjáték két nő és egy pasas boldogulásáról, akik egy fedél alatt élnek. A képen balról jobbra: Yoo In YoungJin Yi Han és Lee Soo Kyung. Hármójuk közül csak Lee Soo Kyungot ismerem, a Soulmate c. sorozatban kifejezetten tetszett a játéka. Vajon van rá esély, hogy készül hozzá angol felirat? Kábeles, ráadásul 120 részes… kicsi az esély. 😦

Color of Women

Hangul: 컬러 오브 우먼
Csatorna:
Channel A
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:20
Start: 
2011. december 5.
Epizódok száma: 
Műfaj: romantikus

Byun So-Ra átlagos családból származik, de keményen küzd, hogy előrejusson. A barátja elárulta és az álma is, hogy professzor legyen, meghiúsult. A történet kezdetén felvételt nyer egy kozmetikai vállalathoz.

Byun So-Ra karakterét eredetileg  Eugene játszotta volna, de miután a lánytestvére balesetet szenvedett, lemondott a szerepről. A helyét a Warrior Baek Dong Soo c. sorozat nagyszerű Jin Joo-ja, Yoon So-Yi vette át (kedvelem Eugene-t, de hip…).

A lány riválisának szerepét arra a  Lee Soo Kyung-ra bízták, aki az egyel fentebb bemutatott és ugyanaznap induló Come, Come, Absolutely Come c. sorozatban is helyet kapott (hip-hip…).

A dorama pedig egyúttal Jae Hee (Delightful Girl Choon Hyang) visszatérő sorozata is (hip hip hurrá! :)), akit ezúttal egy chaebol szépfiú szerepében láthatunk viszont.

Padam Padam… The Sound of His and Her Heartbeats

Hangul: 빠담빠담…. 그와 그녀의 심장박동소리
Csatorna:
jTBC
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:00
Start: 
2011. december 5.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, melodráma

Yang Kang-Cheol (Jung Woo-Sung – Athena: Goddess of War) 16 évet ült egy olyan gyilkosságért, amit el sem követett. Jung Ji-Na (Han Ji-Min – Cain and Abel), az egykor életvidám lány az édesanyja halála után teljesen magába zárkózott. A történet a börtönviselt férfi és a fiatal állatorvosnő (?) szerelméről szól.

A képen látható anyalkát Kim Bum (DreamBoys Before Flowers) játssza.

Trailer:

Vampire Idol

Hangul: 뱀파이어 아이돌
Csatorna:
mbn
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 21:30
Start: 
2011. december 5.
Epizódok száma: 120 epizód
Műfaj: szitkom

A naiv vámpírherceg azért küzd, hogy világszerte híres pop idol legyen. Áu, mamám! Ehhez mást nem tudok hozzáfűzni. 😀

Trailer:

I Live in Cheongdam-dong

Hangul: 청담동 살아요
Csatorna:
 jTBC
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 9:00
Start: 
2011. december 5.
Epizódok száma: 
Műfaj: szitkom

Anya (Kim Hye-Ja) és lánya (Oh Ji-Eun) a külvárosból Cheongdam-dong-ba, Szöul luxus városrészébe, ám egy lepukkant, összeomlás szélén álló kétszintes épületbe költözik. Az épület földszintjén egy képregényeket, manhwákat árusító bolt, míg az emeleten egy kis panzió foglal helyet. A házat fényűző épületek fogják közre.

Trailer: KATT

When Women Powder Twice

Hangul: 여자가 두 번 화장할 때
Csatorna: 
jTBC
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 8:20
Start: 
2011. december 5.
Epizódok száma: 120 epizód
Műfaj: romantikus, dráma

Soo-Jit (Lim Jeong-Eun – Joseon X-Files: Secret Book) kiskorában adoptálták és az Egyesült Államokban nevelkedett, ám 16 éves korában egy repülőgép szerencsétlenség következtében elveszítette az örökbefogadó szüleit is. Az ő életéről szól ez a sorozat.

Trailer: KATT

Fermentation Family

Hangul: 발효가족
Csatorna:
jTBC
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21.00
Start: 
2011. december 7.
Epizódok száma: 24 epizód
Műfaj:

A történet egy hagyományos koreai étteremben játszódik, mely leginkább a kimcsijéről híres. A két főszereplő (Song Il-Guk és Park Jin-Hee) kapcsolata nem mondható éppen felhőtlennek, gyakorlatilag csak marakodni tudnak…

Trailer – 0:27-nél tessenek jól figyelni! 😀 A figyelmemet felhívta rá: Sizame.

Saving Madame Go Bong Shil

Hangul: 고봉실 아줌마 구하기
Csatorna: 
CSTV
Műsorsáv: Szombat & Vasárnap 19:50
Start: 
2011. december 17.
Epizódok száma: 36 epizód
Műfaj:

Go Bong-Shil (Kim Hae-Suk) ötvenes háziasszony, aki boldogan és békésen éldegél családjával vidéki otthonában. Egészen addig, amíg a férje váratlanul el nem távozik, és ő hirtelen anyagi nehézségekkel találja szembe magát. Megmaradt családtagjaival Szöulba költözik, ahol hamarosan sikeres íróvá avanzsál.

Bachelor’s Vegetable Store

Hangul: 총각네 야채가게
Csatorna:
Channel A
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:20
Start: 
2011. december 21.
Epizódok száma: ?
Műfaj: romantikus

Hmm, ez a kép! Ha most azt mondom, hogy Ji Chang Wook-ot (Warrior Baek Dong Soo) én is szívesen betenném a bevásárlókocsimba, nagyon perverznek tartotok? 😀

A sorozat igaz történet alapján készült, egy olyan fiatal életéről szól, aki egy pici zöldségesboltból indulva 40 éves korára egész Dél-Koreára kiterjedő, 33 boltból álló üzletláncot hozott létre.

A címszereplő szépfiún kívül további öt facér srác: Kim Yeong-KwangLee Kwang-SooJihyukSung Ha és Shin Won-Ho is szerepel a sorozatban.

A női szakaszt pedig a Protect The Boss c. sorozat “Fagyis lánya”, Wang Ji-Hye és a My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox c. dorama ellenszenves “noona”-ja, Park Su-Jin erősítik.

~*~

A szokásos kérdés: kinek mi tetszik? Nekem sok minden, túl sok minden, ha a sorozatok nézésére fordítható időmet veszem alapul. 🙂

A bejegyzéshez felhasznált adatok forrása:
AsianMediaWikiDramaWikiHancinemaDaum.net


Reklámok

4 hozzászólás

 1. Fermentation Family:
  Ha nem ismerném a sorozat címét, én még mindig azt hinném, hogy “elijesztés”-t mond a nő(i géphang). 😀

  Amúgy tényleg sok-sok minden van itt felsorolva, nekem a Color of Women tetszettt meg így hirtelen és talán a Queen Insoo. Előbbi a remélhető könnyedsége, utóbbi pedig azért mert rég láttam koreai történelmi sorozatot. 🙂


 2. […] DEcemberi kdorama isemrtető a Fehlő Feletten. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2011/12/01/teriteken-mikulas-jezuska-december-koreai-doramak/ […]


 3. @Sizame

  Ha mindenképpen történelmire vágysz, ne hagyd ki a Deep Rooted Tree-t!
  Nagyon izgalmas, fordulatos dorama, a színészek fantasztikusan alakítanak és bumcibogyó kiváló felirata is óriási plusz (az angol felirat helyenként nagyon közönséges és időnként csöppet sem archaikus). 😉


 4. Rendben, nagyon szépen köszönöm az ajánlást, akkor lehet h a Queen Insoo-t ő fogja felváltani. Kíváncsi vagyok! 🙂Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: