h1

[Terítéken] Új év, új doramák [Frissítve: 2012. 01. 17.]

2012. január 2., hétfő 01:27

Frissítve: 2012. 01. 17.
Korean Peninsula premier: február 6.
Feast of the Gods premier: február 4., epizódok száma: 32

Béna egy cím, mindenesetre:

Boldog új évet kívánok mindenkinek! 🙂

Ebben a hónapban is elég széles és színes a választék, lehet válogatni (és szurkolni az angol feliratért).

History of the Salaryman

Hangul: 샐러리맨 초한지
Csatorna:
SBS
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start:
 2012. január 2.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: vígjáték

Yoo Bang (Lee Bum Soo) több évnyi munkanélküliség után önként jelentkezik “kísérleti egérnek” egy gyógyszerészeti konglomerátumhoz, a Cheonha-hoz.

A szigorúan őrzött laboratóriumban “összefut” a konkurens cég álruhás (kémkedő) igazgatójával (Jung Gyu Woon), akinek az újonnan kifejlesztett, korszakalkotó gyógyszerre fáj a foga.

A Cheonha vezetőjét a veteránszínész Lee Duk Hwa alakítja, míg a cég éretlen örökösnőjét a My Name is Kim Sam Soon-ból is ismert Jung Ryu Won játssza.

Határozottan bolond ízelítő:

The Moon That Embraces the Sun

Hangul: 해를 품은 달
Alternatív címek: The Moon Embracing the Sun, The Sun and the Moon 
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start: 
2012. január 4.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, kosztümös fantasy

Történet egy képzeletbeli csoszun uralkodó, Lee Hwon (Kim Soo HyunDream High), és sámánnője, Wol (Han Ga InBad Guy) között szövődő titkos szerelemről.

A király nőcsábász testvérének szerepét sokak örömére Jung Il Woora osztották (Flower Boy Ramyun Shop, The Return of Iljimae), valamint a sorozatban helyet kapott Kim Min Seo is, akit sokan leginkább a Sungkyunkwan Scandal titokzatos Cho Sun-jaként ismerhetnek.

A sorozat Jung Eun Gwol azonos című, 2005-ben publikált regénye alapján készül. A szerzőnek nem ez az első könyve, amit megfilmesítenek. Az ő egyik regénye alapján készítették a  Sungkyunkwan Scandal c.  remek sorozatot is.

Trailer:

Take Care of Us, Captain

Hangul: 부탁해요, 캡틴
Alternatív cím: Fly Again
Csatorna: SBS

Műsorsáv: Hétfő & Kedd 21:55
Start: 
2012. január 4.
Epizódok száma: n. a.
Műfaj: romantikus, dráma

Ha azt mondom: Ji Jin Hee? Van még olyan (koreai doramákért) rajongó, akinek nem ismerős a neve? 🙂

Sokak kedvenc saeguk színésze (A palota ékköve, A királyi ház titkai) ezúttal egy repülőgép kapitányának szerepébe bújik. Újonnan kinevezett másodpilótáját Koo Hye Sun (The Musical) játssza.

Ránézésre… kicsit furcsa páros, nem? Kíváncsi leszek. Viszont nem tudom megmagyarázni, de ahányszor erre a lányra nézek, kiráz a hideg. Még nem láttam szegényt semmiben, nem tudom hogy játszik, de a mosolyától frászt kapok. Olyan erőltetettnek, természetellenesnek tűnik. Tényleg ilyen játék közben is, vagy csak a poszter nem sikerült jól?

Trailer:

Wild Romance

Hangul: 난폭한 로맨스
Csatorna:
KBS2
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 21:55
Start: 
2012. január 4.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus vígjáték

Minden Eun Jae (Lee Si Young – PoseidonMischievous Kiss) édesapjának szülinapján kezdődik. A kissé spicces lány – aki nem mellesleg “Blue Seagulls” drukker -, összeszólalkozik a “Red Dreamers” nevű baseballcsapat egyik játékosával (Lee Dong Wook – Scent of a Woman). A korábban dzsúdózó lány rendesen helybenhagyja a srácot.

Másnap futótűzként járja körbe a netet az esetről készített videó. Az incidens miatt a srác, Park Moo Yul karrierje és a lány nemrég megcsípett testőri állása is veszélybe kerül.

Azért, hogy mentsék, ami menthető, azt hazudják, hogy a lány a baseballjátékos személyes testőre és a videó az egyik önvédelmi gyakorlatukról készült.

Hogy fenntartsák a látszatot, Eun Jae ténylegesen is a srác testőrének áll. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben… egy apró bibi mégiscsak akad: a két fiatal ugyanis ki nem állhatja egymást. 😛

Trailer:

Glowing She

Hangul: 자체발광 그녀
Csatorna:
KBSn
Műsorsáv: 
Start:
 2012. január 7.
Epizódok száma: 12 epizód
Műfaj: romantikus

A történet egy tévétársaságnál játszódik. Kang Min (Kim Hyung-Joon) egy kissé heves természetű sztár, No Yong Woo (Park Kwang-Hyun) híres producer. A sorozat női főszereplőjét pedig, akiért az előbbi két úriember egyaránt odavan, Jun Ji Hyun-nak hívják (So E-Hyun). A hölgy a dorama elején kerül a csatornához, szövegíróként alkalmazzák.

Trailer:

Feast of the Gods

Hangul: 신들의 만찬
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: ?
Start: 
2012. február 4.
Epizódok száma: 32 epizód

Sorozat a koreai konyhaművészetről. Főbb szerepekben: Lee Sang WooSung Yu RiJoo Sang Wook és Seo Hyun Jin.

Dream High 2

Hangul: 드림하이 2
Csatorna:
KBS2
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start: 
2012. január 30.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: zenés

A Kirin Művészeti Középiskolába új diákok (és új tanárok) érkeznek. Az ő botladozásaikat és felemelkedésüket követhetjük nyomon a nagy sikerű sorozat második évadában. Az új főszereplők: Kang So Ra (Sunny), Jinwoon (2AM), Park Ji-Yeon (T-ara), Hyorin (SISTAR).

Ha hinni lehet a híreknek, az első sorozat főszereplői is felbukkannak majd egy-egy epizód erejéig.

A színfalak mögött:


Shut Up Flower Boy Band

Hangul: 닥치고 꽃미남밴드
Csatorna:
tvN
Műsorsáv: Hétfő & Kedd 23:00
Start: 
2012. január 30.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: ifjúsági, romantikus, dráma

A tvN kábelcsatorna “Oh, Boy” műsorsávjának második darabja.

A történet középpontjában egy középiskolai rock banda áll. Barátságok, szerelmek… sorozat a zene szeretetéről.

A banda tagjai: L (Kim Myung-Soo) (Infinite), Sung Joon (Lie to Me öcsike), Lee Hyun-Jae (Mate), Kim Min-SukYoo Min-Kyu.

Trailer:

Korean Peninsula

Hangul: 한반도
Csatorna: 
Chosun TV (CSTV)
Műsorsáv: ?
Start: 
2012. február 6.
Epizódok száma: 24 epizód
Műfaj: politikai, akció, dráma

A sorozat a közeljövőben újraegyesített (!) Koreában játszódik, és az ország természeti kincseiért folytatott küzdelmet mutatja be. Az egyesített Korea miniszterelnökét Hwang Jung Min (That FoolHappiness)  játssza, míg nejét Kim Jung Eun (I Am Legend) alakítja.

Érdekesség, hogy a sorozat egyes jeleneteit Romániában forgatták. A történet a The Immortal Lee Soon-Shin c. sorozat írójától érkezik.

Teaser:

~*~

A bejegyzéshez felhasznált adatok forrása:
AsianMediaWikiDramaWikiHancinemaDaum.net

Reklámok

8 hozzászólás

 1. Hűha, lehet a 2012-es év nálam a kdorama rajongás kiteljesédését hozza el? 😀 Eddig több cím is megfogta a figyelmem: Korean Peninsula, Shut Up Flower Boy Band, Glowing She illetve Lee Dong Wook miatt kíváncsi vagyok a Wild Romance-ra és Ji Jin Hee és Koo Hye Sun kettőse miatt a Take Care of Us, Captain.

  Koo Hye Sunt én a Musicalben láttam és ott aranyosan és szerethetően játszotta karakterét. Majd meglátjuk itt mit tud adni! 🙂
  Lee Dong Wook új doramájára pedig a Scent of Woman óta várok, bár ahogy láttom itt a régi “sármját” vette újra elő (legalábbis több régi sorozatában is ezzel a pelyhes-bajszos kinézetével láttam).

  Köszi az összefoglalót és nem utolsósorban sikerekben gazdag boldog új évet kívánok neked is! 🙂


 2. Szia!

  Az összefoglalót szívesen és köszi!
  Tudtam, hogy rád számíthatok és tőled választ kapok a Koo Hye Sunnal kapcsolatos kérdésemre. 🙂 Na, majd meglátjuk. Ha előbb néznél bele a Take Care of Us-ba, majd áruld el milyen volt!

  Lee Dong Wook… hmm… bajuszka nélkül jobban tetszik, Lehet, hogy a rendező is azon a véleményen volt, hogy úgy túl sármos lenne ehhez az új szerephez. 😀

  Korean Penisula: remélem, elindul. Pontos dátumot sehol se találtam, csak ennyit, hogy január. Ilyenből könnyen lehet február is. 🙂


 3. […] Koreai január a Felhők feletten. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2012/01/02/teriteken-uj-ev-uj-doramak/ […]


 4. Nagyon szépen koszonom az osszefoglalokat van egypár ami megfogott engem 🙂 Koo Hye Sunnal kapcsolatban csodálkoztam hogy nem ismered és a The Musicallal ismeritek ,nekem rogton a Boys Over Flowers Geum Jan Dia jutott eszembe,nem tudom láttad-e ezt a doramát,ha nem ajánlom mert nagyszeru és jol játsza a szerepét Lee Min Ho-val 🙂


 5. Szívesen. 🙂

  BOF-ot valóban nem láttam. Általában csak akkor nézek meg egy történetből több feldolgozást, ha az eredeti mű nagyon a szívem csücske.
  A mangából olvastam pár kötetet, az animét félig meddig láttam, a japán doramát (Hana yori dango) végig, de mire a mozifilmet is befejeztem enyhén szólva elegem lett a történetből annak ellenére, hogy tetszett. Így a koreai feldolgozás már nem vonzott. 🙂

  Egyszer lehet, hogy pótolom, köszönöm, hogy ajánlottad. 😉


 6. Én még friss vagyok koreai drámák terén és inkább a mostaniakra keresek rá, de tervben van, hogy pótolom a koreai Boys Over Flowerst is. 🙂


 7. én szintén láttam a japán feldolgozást és belenéztem a kínaiba is 🙂 De eloszor ezt néztem meg és nekem ez tetszett a legjobban a japánt nagyon szomorura csinálták de ebben tobb a vicces rész habár a sírás se maradt ki.Aki nem látta ezt ajánlom ,mert még a testvérem aki nem szereti az ázsiai doramákat az is tukon ulve nézte végig velem 🙂


 8. Nagyon jó a kezdő felhozatal, legjobban a Dream High 2, és a The Moon Embracing The Sun-ra vagyok nagyon rákattanva. Eléggé esélyes, hogy magyar felirat is lesz hozzájuk, tehát dupla az örömöm. Nagyon várom már, a második favoritot már el is kezdte egy fordítócsapat, remélem a sorozat beváltja a hozzá fűzött reményeimet.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: