h1

[Terítéken] Már eltelt az év fele? – Júliusi k-drama ajánló

2012. július 7., szombat 21:19

2012. 07. 09: Az Arang and the Magistrate új kezdődátumot kapott. A 2012. évi nyári olimpiai játékokra hivatkozva (!) augusztus 15-re tolták a sorozat startját.

Indítsuk a sort egy júniusi darabbal, amiről korábban információ hiányában még nem tudtam beszámolni.

Beloved

Hangul: 친애하는 당신에게
Alternatív cím: Dear You
Csatorna:
jTBC
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 20:45
Start: 
2012. június 27.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus melodráma

Chan-Joo (Park Sol-Mi – My WomanWinter Sonata) és Jin-Se (Hong Jong-Hyeon – Wild Romance) már három éve házasok.

Kapcsolatuk látszólag teljesen harmonikus, úgy turbékolnak, mintha csak tegnap jöttek volna össze.

Ám (most jön a közhely) semmi sem az, aminek látszik.

Amikor Chan-Joo életében újra felbukkan a három évvel ezelőtti régi szerelme (Kim Min-Jun – Romance TownLovers in Prague), és Jin-se életébe is betoppan a kísértés egy fiatal, szemtelen táncos fruska képében (Bae Noo-Ri – The Moon Embracing The Sun), akkor az addig sziklaszilárdnak hitt kapcsolat egy csapásra meginog…

Vajon mi lesz a folytatás?

Az első részt volt szerencsém látni, határozottan intenzívre sikeredett. Kábeles sorozathoz híven egyáltalán nem volt hmm… visszafogott  (na azért nem amerikai szinten). Egészen érdekesnek tűnik, lehet, hogy a melodráma besorolás ellenére is folytatom.

Mondjuk a színészek közötti korkülönbség elég vicces helyzetet teremt. A két főszereplő a 12 év eltérés ellenére egyidős karaktert játszik, és ebből adódóan a táncos kislány oppa helyett ahjussi-zza a valójában csak három évvel felette álló pasit. Kemény. Persze ez mit sem számítana, ha a szereplők külseje nem lenne árulkodó, de mindenki kb. a valódi korának megfelelően néz ki.

Trailer 1:

Trailer 2:

Golden Time

Hangul: 골든타임
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start: 
2012. július 9.
Epizódok száma: 
Műfaj: orvosi, romantikus

Lee Sun Gyun (The 1st Shop of Coffee PrincePasta), azaz Mr. Szexi hang legújabb sorozata egy kórház sürgősségi osztályán játszódik.

Az Ikhyo Alapítvány tulajdonába több kórház és egy orvosi egyetem is tartozik, mindezek várományosa pedig Kang Jae In  (Hwang Jung Eum). A lányt természetesen “jó chabeolhoz méltóan” egyáltalán nem érdekeli az öröksége, figyelme egyes egyedül a volt barátjára irányul.

Na most, hogy ez a bizonyos exbarát vajon Lee Sun Gyun karaktere-e vagy sem, arról semmi információt nem találtam.

Trailer 1:

Trailer 2:

~*~

Emlékeztető!

A királyi tévé kettes csatornája augusztusban tűzi műsorára a Pasta c. sorozatot, melynek egyik főszereplője pont Lee Sun Gyun.

Bár véleményem szerint a szinkronnal valószínűleg pont a sorozat erősségét herélik ki, azért érdemes lesz belelesni.

Már csak azért is, hogy kiderüljön: igazam van vagy sem. 😛

Egy kedves, egyszerű, de szerethető sorozatról van szó, ami minden bizonnyal az eddig csak történelmi sorozatokat látott nézőknek kezdetben több, mint furcsa lesz.

Nem is ajánlom mindenkinek.

Akik izgalmas, fordulatokban gazdag, pörgős sorozatra vágynak, azok jobb, ha messziről elkerülik ezt a doramát, nem nekik való.

Azoknak sem javaslom, akik Gordon Ramsay nevének említésére is kifutnának a világból, ugyanis nekik bizonyára kemény erőpróbát jelentene Hyun Wook konyhafőnök kezdeti ordibálása. 😉

Viszont azoknak, akik egy ármánykodástól, szélsőséges karakterektől mentes, “akár velünk is megtörténhetne”-típusú történetet keresnek, ahol a szereplők közti kémia a csillagos eget verdesi… nos nekik bátran ajánlhatom! 😉

Gong Hyo Jin (The Greatest LoveThank You) és Lee Sun Gyun több, mint remek párost alkotnak. Lassan kibontakozó bájos szerelmük az arra fogékonyakat biztos a képernyő elé szögezi. Én mindenesetre így voltam vele. 🙂

Trailer: ITT

A sorozat zenéje külön is említést érdemel, a Part time lover (és nem csak ez) a mai napig kedvencem az albumról.

~*~

Arang and the Magistrate

Hangul: 아랑사또전
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 21:55
Start: 
2012. július 25. -> augusztus 15.
Epizódok száma: 
Műfaj: kosztümös fantasy, misztikum, romantika, vígjáték és melodráma egyszerre (nem, nem írtam el. Mindenesetre érdekes lesz ha tényleg mindegyik elem helyt kap)

Az MBC új kosztümös sorozata egy koreai népmesét dolgoz fel.

Az eredeti történet szerint a helyi elöljáró lányát brutálisan megtámadják, megerőszakolják majd sorsára hagyják.

Ráadásul amikor a lány nem kerül elő, azt feltételezik, hogy szimplán csak elszökött a szerelmével szégyent hozva ezzel a családjára.

Az igaztalanul megítélt és szörnyű halált halt lány lelke nem lel nyugalmat a túlvilágon, az igazságot keresve szelleme visszajár kísérteni.

Megjelenésével sorra üldözi el a faluba érkező tisztségviselőket, egészen addig, amíg az újonnan kinevezett elöljáró a többiektől eltérően nem rémül tőle halálra, ellenben készségesen hajlandó segíteni a lánynak a halála körüli rejtély kibogozásában.

A meggyilkolt lány szellemét Shin Min Ah (My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox), míg az új helyi elöljárót Lee Jun Ki (Iljimae) alakítja majd.

Lee Jun Ki-fanok (én még nem vagyok az, de ki tudja, majd ezután..)!

Szerintetek egy fusion sageuk-ba belefér egy kis post-army hasizom-mutogatás?
És láttátok már ezt a képet? Na ki szúrta ki a Tokai feliratot? 😉
[Még több kép a dramabeans-en]

A sorozat egyébként az I Do, I Do után startol. Őszintén szólva, én csak ezért az egyért nem várom, holott egyébként érdekel.

Piszok nehéz dolog ám elengedni egy sorozatot, ami ennyire a szívemhez nőtt. 😀

Kim Sun-A ismét fantasztikusan alakít és időközben Lee Jang Woo-t is határozottan megkedveltem. Park Tae-Gang karakterénél édesebb srácot nemigen láttam még főszerepben, általában a second male lead-et, azaz a szinte mindig hoppon maradó szereplőt szokták ilyen tulajdonságokkal felruházni. 🙂

~*~

További, szintén júliusra ígért sorozatok (ha lesz pontos időpont, szerkesztem a posztot):

Reklámok

17 hozzászólás

 1. Nagyon szeretem az ismertetőidet olvasni, köszi az újabb ismertetőket.
  Nem is tudtam, hogy a Pasta-t augusztustól adni fogják Magyarországon. Bár nem a kedvenc sorozatom, azért kíváncsi leszek rá, hiszen ez lesz az első nem történelmi dél-koreai sorozat, amit magyarul is adni fognak és remélem nem is az utolsó.
  Habár félek a szinkronizálástól, nagyon várom, remélem nem rontják el.

  Üdv
  M


 2. Szívesen és örülök, hogy tetszik amit és ahogy írok! 🙂
  Minden azon múlik, hogy Lee Sun Gyun milyen hangot kap. A többiekét könnyebb lesz helyettesíteni, de az övé kifejezetten nehéz eset. Fogalmam sincs, hogy a magyarok közül ki lenne a legmegfelelőbb, de kíváncsian várom. 🙂


 3. Én is örülök a Pasta vetítésének, már régóta meg szerettem volna nézni, de javítások miatt a fordítását leállították. Nem tudod milyen címen fog menni?
  Nagyon érdekelne az Arang and the magistrate is. Remélem majd valaki elkezdi fordítani. Bár mostanában minden olyan sorozathoz hozzáfogtak már, ami engem érdekelt, úgyhogy szerintem nagy az esélye.


 4. Mi, a Darksmurfsub fordítói szemezünk az Arang And The Magistrate-tal, de míg be nem fejezzük a jelenleg fordítás alatt álló két sorozatunkat, a Dr. Jin-t és a Gaksital-t (Bridal Mask), addig nem fogunk bele. Ha valaki közben elkezdi, akkor ejtjük a projektet. Annyi jó sorozat fut jelenleg, hogy nem tudom tartani a lépést. Nem beszélve arról, hogy augusztusban kezdődik a Faith Lee Min Ho-val és a Nice Guy. 😀 Aludni felesleges.


 5. @beez

  Kitartást a fordításhoz, ha belevágtok! 😉

  Tényleg el vagyunk kényeztetve, s mostanság egyre-másra érik egymást a jobbnál jobb sorozatok. Csak kapkodom a fejem, a megnézendők listája pedig egyre csak nő. 😀


 6. Tudtam én, hogy lesz rá fordító. Előre is köszönöm, ha hozzákezdetek. A Wild romance is az egyik legnagyobb kedvencem lett, azt is ti fordítottátok


 7. “You’re fired!!!” “Yes, Chef!”

  Aww, micsoda nosztalgia 😀 Nagyon örülök neki, hogy pont az egyik kedvencemmel debütál a non-sageuk-doramaworld kis hazánkban, annak ellenére, hogy teljes mértékben egyetértek az ajánlóddal — bizony nem való mindenkinek, és jelenleg el sem bírom képzelni, összességében milyen fogadtatásban részesül majd. Mindenesetre aja aja FIGHTING! Reméljük a legjobbakat.

  Nekem abból a szempontból is pont kapóra jön ez a premier, hogy komolyan terve volt véve egy rewatch. Itt van tehát a remek alkalom. Még úgy is, hogy a szinkronos sorozatok valamiért nehezebben csúsznak, nem tudok rájuk annyira koncentrálni, meg hát ott van az a bizonyos Lee Sun Gyun-probléma… de az ördögbe is, momentán ez vajmi kevéssé izgat, jöjjön már, jöjjön már 😀

  *fangirl mode OFF*


 8. Nagyon várom az Arangot! Még csak apró hír volt róla, én már egyből tudtam, hogy akarom! Érdekes a tartalom, amit írtál, kíváncsi vagyok, milyen lesz. A többi most nem igazán fogott meg, de azért Lee Sun Gyun sorijába is belelesek majd. A Pastát nagyon szeretem, mindenképpen nézni fogom a magyaron is, és reménykedek egy jó szinkronösszeállításban.


 9. Azt lehet már tudni, hogy a Pasta-t milyen címen és mikortól fogják adni? Még véletlenül sem szeretnék lemaradni róla.


 10. Szia! Nagyon kedvelem az ismertetőidet. Mindig elolvasom őket és aztán reménykedem abban, hogy ha megtetszik valamelyik lesz olyan csapat/személy aki lefordítja azt. Ezek a közül is van amit szívesen viszontlátnék lefordítva. Köszi a munkádat és csak így tovább! 😀 Cila


 11. Távol voltam pár napig, most pótolok. 🙂

  @Lothíriel
  A fangörl-üzemmód is always welcome. 😀

  “Hey Goldfish, if you get off my
  cutting board, I’ll kill you.”
  😀

  @Bria
  Amit leírtam, az csak az eredeti legenda. Biztos csavarnak majd rajta egyet-kettőt, és valami egészen érdekeset (remélem, jót) hoznak ki belőle.
  A trailer is ezt látszik igazolni:

  @szokola
  Még nem tudom a pontos időpontot, és azt se, hogy megváltoztatják-e a címet (szerintem felesleges lenne), de amint megtudok valamit, biztos, hogy kiírom. 😉 Vagy itt, vagy twitteren.

  @Cila
  🙂


 12. Köszi! Kérhetem, hogy ide? Twitteren nem vagyok fenn, a távkapcsolót meg a férjem birtokolja, így nem tudok ajánlókat nézni.


 13. […] „[Terítéken] Már eltelt az év fele? – Júliusi k-drama ajánló” a Felhők Feletten. Link: https://felhokfelett.wordpress.com/2012/07/07/teriteken-mar-eltelt-az-ev-fele-juliusi-k-drama-ajanlo/ […]


 14. Sziasztok! Csak érdeklődnék, hogy a Pasta-ról van-e valami friss információ?


 15. Nem, sajnos semmi újat nem tudok mondani. A TV műsor szeptember 5-ig elérhető, a sorozatnak viszont semmi nyoma.

  Az eredeti hír viszont megbízható forrásból származik ( http://www.demokrata.hu/ujsagcikk/kulturalis_hullam_koreabol/ ), így abban bízhatunk, hogy lesz, csak épp a mikor a kérdés.

  Elképzelhetőnek tartom, hogy az Olimpia miatt változtattak a premier dátumán.


 16. Igen valószínű az Olimpia miatt van a csuszás, remélem azért csak leadják valamikor a Pasta-t.

  Tegnapelőtt amúgy elkezdtem az Arang and the Magistrate-t nézni, eddig nagyon bejövős a sorozat, kösz az ajánlást.
  Érdekes, hogy ez a Shin Min Ah mindig ilyen természetfeletti lényeket játszik. Mondjuk ezzel az arcfelépítéssel tényleg illenek rá ezek a szerepek. Igaz eddig csak a My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox-ot láttam még tőle.
  Most járok a 3. résznél az Arang and the Magistrate-ben. Amit észrevettem és furcsálok, hogy a többi szellemnek fehér az arca, az övé meg normális emberi színezetű, kíváncsi vagyok később ennek milyen jelentősége lesz.


 17. Sikerült nekem is megnéznem az első pár részt az Arangból.
  Nem rossz, nem rossz. Egészen érdekes világot építettek fel. 🙂

  Két “elméletem” van arra nézve, hogy miért élettelibb az ő arca a többi szelleméhez képest:
  – Elképzelhető, hogy attól függ, ki milyen fehér, hogy mióta halott. A többi szellem se volt egységesen sápadt, akadt köztük is olyan, akinek emberibb volt a kinézete.
  – De az is lehet, hogy csak azért hagyták meg ilyennek Shin Min Ah arcát, mert nem akarták, hogy egy hajszálnyival is kevésbé legyen szép. Nem mintha egy kis hullaszürkeség annyit ártana a szépségének*. 🙂

  (*Már kétszer átírtam a mondandómat, de még mindig rosszindulatúnak tűnik, pedig nem áll szándékomban. Na, mindegy.)Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: