h1

[Terítéken] Szeptemberi ajánló – koreai doramák

2012. szeptember 3., hétfő 07:00

Glass Mask

Hangul: 유리가면
Csatorna: 
tvN
Műsorsáv: Hétfőtől csütörtökig 9:45
Start:
 2012. szeptember 3.
Epizódok száma: ~100 epizód
Műfaj: romantikus melodráma

Először is: a sorozatnak semmi köze a japán Glass Mask (Glass no Kamen) c. mangához. Ezúttal nem adaptációról van szó (hála az égnek?), csak a cím azonos.

A történet egy olyan nő életét mutatja be, akinek az apját gyilkosság miatt ítélték el, természetesen igazságtalanul. Az ő küzdelmeiről, bosszújáról szól ez a napi sorozat.

A főszerepben Seo Woo (If Tomorrow Comes) és  Lee Ji Hoon (Hello! MissWonderful Life – ő volt a túl tökéletes second lead, ha így jobban beugrik valakinek).

Trailer:

I Like You

Hangul: 너라서 좋아
Csatorna:
 SBS
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig reggelente 8:30-tól
Start: 
2012. szeptember 3.
Epizódok száma: 100+
Műfaj: romantikus melodráma

Sorozat három nőről, akik egykor barátnők voltak. A középiskola után azonban elváltak útjaik, és csak most, jóval harmincon túl találkoznak újra, nem éppen ideális körülmények között.

Főszerepben: Yoon Hae Young (The Tale of Janghwa and Hongryeon), Yoon Ji Min (Two Wives) és Ra Mi-Ran.

Trailer:

The 3rd Hospital

Hangul: 제3병원
Alternatív cím(ek): Third Ward, Tower
Csatorna: 
tvN
Műsorsáv: Hétfő & kedd 23:00
Start: 
2012. szeptember 5.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: orvosi

Régen volt már orvosi/kórházi sorozat, nem igaz? Agysebészekről szóló pedig még régebben, ugye? *irónia*

Na de a lényeg: a dorama a nyugati és a keleti orvoslás/orvostudományi módszerek, metódusok összecsapásáról szól az agysebészet területén.

A két ellentétes gyógyítási (szemlélet)módot képviselő orvost Kim Seung Woo (Miss Ripley) és Oh Ji Ho (Chuno) alakítja.

A női szakaszt Kim Min Jung (Thorn Birds) és Choi Soo Young (SNSD) erősíti.

Trailer1:

Trailer2:

The King’s Dream

Hangul: 대왕의 꿈
Alternatív cím(ek): The Great King’s Dream / Dream of the Emperor
Csatorna:
KBS
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 21:40
Start:
2012. szeptember 8.
Epizódok száma: 80 epizód
Műfaj: történelmi

A Silla királyság ékköve új köntösben? Folytatás vagy ugyanazon történet újbóli feldolgozása? Is-is, illetve egyik sem teljesen.

A stáblistában ugyan szerepel a kis Yoo Shin (Yusin) és a kis Deok Man (Tokmán) neve (tehát lesz némi időrendi átfedés a két dorama között – minimum visszaemlékezés formájában), de az ígéretek szerint a KBS által bemutatott sorozat Pekcse legyőzésére (660), a Tang-dinasztiával való katonai szövetségre, valamint Kim Choon Choo (602-661) uralkodására összpontosít majd.

Természetesen a szereplőgárda teljesen új, hisz nem az MBC produkciójáról van szó.

Choon Choo-t Choi Soo Jong (President), Yoo ShinKim Yoo Suk, Deok ManPark Joo Mi (A Gentleman’s Dignity) alakítja majd.

Trailer:

Vampire Prosecutor 2

Hangul: 뱀파이어 검사 2
Csatorna: 
OCN
Műsorsáv: Vasárnap 23:00
Start: 
2012. szeptember 9.
Epizódok száma: 11 epizód
Műfaj: fantasy, misztikus, bűnügyi

Az ügyészvámpír/ vámpírügyész a sikeres első széria után tovább nyomoz az őt vámpírrá változtató idegen után.

A stáblista változatlan. A főszerepben továbbra is Yun Jung Hoon, mellette pedig: Lee Young AhLee Won Jong és Kim Joo Young.

Teaser1:

Teaser2 + Teaser 3

No Such Thing As Nice Guys

Hangul: 세상 어디에도 없는 차칸남자
Alternatív cím(ek): The Innocent Man / The Nice Guy Never Seen Anywhere In The World
Csatorna: 
KBS2
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 21:55
Start: 
2012. szeptember 12.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, melodráma

Jó cím! Egy jófiút azért ismerek. 😉

A sorozat egy szerelmi bosszútörténet részleteibe avat be minket.

Kang Ma Roo (Song Joong Ki – Tree With Deep Roots) egy kedves, aranyos, jóravaló orvostanhallgató, aki fülig szerelmes a nálánál pár évvel idősebb szomszédlányba.

A lány, Han Jae Hee (Park Si Yeon – Coffee House) is kedveli őt, ám amikor a családi helyzete a rosszabbnál is rosszabbra fordul (prostituált anya, ismeretlen apa, gonosz báty…), hátat fordít a srácnak, és inkább a Seo elnök (Kim Young Chul) által felkínált gazdag és könnyűnek ígérkező életet választja.

6 évet ugrunk az időben.

Kang Ma Roo már egyáltalán nem az a kedves fiú, aki egykoron volt. Teljesen hátat fordított a korábbi életének. Bárpultosként dolgozik, kicsapongó életet él és sorban állnak érte a nők, őt azonban csak a bosszú élteti.

Egy nap váratlanul találkozik Jae Hee nevelt lányával, Seo Eun Gi-val (Moon Chae Won – The Princess’ Man) és a bosszú mindjárt elérhető közelségbe kerül… azzal azonban nem számol, hogy a lány közben beleszeret.

+infó:

Ma Roo gyerekkori énjét Kang Chan-Hee alakítja majd, aki korábban már a Can You Hear My Heart és a Heaven’s Garden c. doramákban is bizonyított. Nagyon tehetséges kisfiú, érdemes odafigyelni rá. 😉

A fiatal Jae Hee-t Park So-Young formálja meg. Bevallom, őt nem ismerem. A Bachelor’s Vegetable Store c. sorozatban szerepelt.

Trailer:

My Daughter Seo Young

Hangul: 내 딸 소영이
Csatorna: 
KBS2
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 19:55
Start: 
2012. szeptember 15.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: családi, romantikus

Családi sorozat egy apáról (Chun Ho Jin – Saving Madame Go Bong Shil) és lányáról, Seo Youngról (Lee Bo Young – The Equator Man), akik finoman szólva nem igazán jönnek ki jól egymással.

További szereplők:

Seo Young ikerbátyja Sang Woo (Park Hae Jin –East of Eden).

A szerelmi szálért felelős Kang Woo-jae (Lee Sang Yoon – The Duo), a gazdag arrogáns csemete és családja:

anyja – Kim Hye Ok (Scent of a Woman), lánytestvére – Park Jung Ah (Just You), öccse – a “CNBLUE“-tag Lee Jung-Shin.

A sorozatot a 49 Days forgatókönyvírója jegyzi.

Rascal Sons

Hangul: 아들녀석들
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 20:40
Start:
2012. szeptember 22.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: családi

Az MBC új hétvégi családi sorozata a God of War helyére érkezik.

Nagy család, szövevényes kapcsolatok, konfliktusok… ahogy az lenni szokott az ilyen típusú történetekben.

Na Mun Hee (My Name is Kim Sam-Soon) és Park In Hwan (It’s Okay, Daddy’s Girl) három fiúgyermeket nevelt fel több kevesebb sikerrel.

Legidősebb fiukat Lee Sung Jae (A Wife’s Credentials) alakítja. Yoon Hyun-Gi fogorvosként dolgozik, elvált és egyedül neveli a lányát.

Romantikus kapcsolatba bonyolódik a fiatalon megözvegyült Sung In-Ok-kal (Myung Se Bin – Goong SWedding – de utáltam ebben!), akinek szintén van egy kislánya (ó, a kapcsolódási pont?).

A középső fiú szerepét Ryu Soo Young-ra (Bad Couple) osztották (jé, most jöttem rá, hogy pár hónappal fiatalabb a bátyámnál. Miért hittem, hogy öregebb? Öregszem.).

Yoo Min-Gi fantasy regények írásával keresi a kenyerét. Eléggé különc és öntörvényű figura, aki beleszeret a legjobb barátja (Kim Young-Hoon – a karót nyelt alak a Fermentation Family-ből) barátnőjébe (Han Hye-Rin). Hoppá, Oppa! Neked se lesz könnyű.

A legfiatalabb fiút a nemrég felfedezett fiatal tehetség, az Answer Me 1997 sztárja, Seo In-Guk játssza majd. 😉

Yoo Seung-Gi igazi nőcsábász, akit a házasság se tett komolyabbá. Továbbra is kicsapongó életet él nem törődve a feleségével és gyermekével. “Kényszerből” nősült (ó, a “szegény”!), miután teherbe ejtette a barátnőjét. Nejét Yoon Se-In alakítja.

The Horse Healer

Hangul: 마의
Alternatív cím(ek): Horse Doctor; Veterinarian
Csatorna:
MBC
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start:
2012. szeptember 24.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: kosztümös

Egy lódoktorból (állatorvosból) hogyan válhat királyi orvos? Már a felvetés is meredek, nem? Mégis erre kaphatunk választ, ha megnézzük ezt a Csoszon-korban játszódó történelmi sorozatot (feltéve, ha hinni lehet az angol nyelvű sorozatleírásoknak).

A doramát A királyi ház titkai (Dong Yi) és A korona hercege (Yi San) rendező-forgatókönyvíró párosa jegyzi. Mellesleg Lee Byung Hoon rendező felelt A palota ékkövéért (Dae Jang Geum) is.

Tovább is van! 😉 A női főszerepet ugyanis A Silla királyság ékköve (Queen Seon Deok) főszereplőnőjére, Lee Yo Won-ra osztották.

Ezek után érdekel még valakit a férfifőszereplő személye? 😀 Azt hiszem, hogy a magyar doramarajongók többsége számára a fenti információ bőven elég ahhoz, hogy ráraboljon a sorozatra, akármilyen is legyen az. Igazam van? 😛

A többieknek azért elmondom, hogy a férfifőszerepet Cho Seung-Woo kapta meg, aki leginkább filmekből lehet ismerős (lévén, hogy ez lesz az első sorozata). Játszott többek közt a Classic illetve a The Sword With No Name filmekben.

~*~

Ennyi lenne mostanra.

Azoknak, akik még iskolába járnak, kellemes (minimum kibírható) évkezdést kívánok! 😉 Jó doramázást!

Ó, majdnem elfelejtettem. Előző hónapról kaptam pár visszajelzést az Arang, Faith, To the Beautiful You c. sorozatok kapcsán, én pedig a Haeundae Lovers-be lestem bele.

Valaki esetleg May Queen, Five Fingers, netalántán Panda? Belenéztetek valamelyikbe? Érdekelne. 🙂

Ebben a hónapban mi lesz nálatok a favorit?

Az én listámra a Rascal Sons, valamint Song Joong Ki új sorozata került föl. Igaz, az utóbbi csak nagyon kérdőjelesen. A melodrámáktól alapvetően eléggé tartok.

Reklámok

8 hozzászólás

 1. Köszönöm az ehavi ismertetőt. Ha ősziínte akarok lenni innen nekem most egyik sem nézős. De nem baj van éppen elég, amit még nem láttam. 🙂


 2. Köszi szépen az e havi tájékoztatást is. Engem igazából csak a No Such Thing As Nice Guys fogott meg, úgy emlékszem már láttam is betervezett fordításként.


 3. Most én sem találtam kedvemre valót, engem alapból elijesztenek az 50-80-100 részes sorozatok, pedig Lee Yo Won csábító ajánlat lenne. A The Innocent Man pedig engem ugye nem Song Joong Ki, hanem Moon Chae Won miatt vonzana, de hát a melodrámákat én sem kedvelem. De amúgy is le vagyok maradva a néznivalókkal, így nem bánkódom, és még a következő hónapok úgyis előttünk állnak.
  Nagyon köszi az ismertetőket!
  gylaci


 4. Én belenéztem a May Queen-be, szerintem érdemes volt. A történetnek még eléggé az elején vagyunk, 6 rész ment le eddig, és még csak a gyerekszereplők játszanak, nem láthattuk még a főszereplőket. De a gyerekek is nagyon helyesek, és remekül hozzák a karaktereket, úgyhogy ígéretes a dolog.


 5. Köszi az ismertetőt. Tényleg nem nagyon fogott meg engem sem egyik történet sem, de majd meglátjuk mi lesz, meg hogy fordítani fogják-e valamelyiket.


 6. ‘The Horse Healer’ (most valahogy nem izgat különösebben a várható hossz :D), illetve Song Joong Ki ‘Nice Guy’ projektje, ez utóbbi erősen kérdőjeles jelleggel. Kezd ugyanis tele lenni a hócipőm az ilyen és ehhez hasonló bosszút-állok-mindenkin sztorikkal, amelyekből tizenkettő egy tucat van már a piacon, plusz minden évben legalább 2-3 új.


 7. Én a Pandába vagyok beleesve :3 hétről hétre nézem,és számomra pozitív,nem a fangörcs miatt,hanem tényleg jó a történet. Donghae játéka számomra nagyon megfelelő,ügyeskedik mindig 🙂 Totál kikapcsol hétvégére (képes vagyok megnézni raw-osan XD),és mindig várom a kövi epizódokat 🙂


 8. Engem a Chakhan Namja (vagy másnevén a Jófiú/Ártatlan ember) ragadott magával, hihetetlen a KBS2 szerda-csütörtöki felhozatala! Előbb a Gaksital és most ez!!! 🙂 Nagyon jók a színészi képességeik a szereplőknek, teljesen bele tudom élni magam a történetbe! És bár melodráma meghatározással fut, az eddigi utolsó (4. részben), volt hogy nem bírtam elfojtani a röhögésem (leginkább a Cho Ko-szálra utalnék), de emellett volt, hogy szem nem maradt szárazon, amilyen indulatokat és drámákat is tudtak közvetíteni a képernyőn keresztül. Song Joong Ki-t még csak a Sungkyunkwan-ban láttam, Moon Chae Won-t viszont volt szerencsém megismerni a Take Care of the Young Lady-ben, a Princess’ Man-ben, a Brilliant Legacy-ben és a Road No.1-ban is, és mit mondjak… mindkettőjük alakítása lenyűgözőőő!!! Kötelező sorozat, még azoknak is, akik nem igazán szeretik a melodrámákat!! 🙂Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: