h1

Januári k-dorama körkép

2013. január 7., hétfő 08:00

Hundred_Year_Inheritance_2

Az előzetesen ígérthez képest egy kissé megkésve, de azért…

Hundred Year InheritanceA-Hundred-Year’s-Inheritance

Hangul: 백년의 유산
Alternatív cím: Third Generation Noodle House
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 21:50
Start: 2013. január 5.
Epizódok száma: 
Műfaj: családi, romantikus, dráma

Az MBC új családi sorozata Eugene (King of Baking, Kim Tak Goo) és Lee Jung Jin (9 End 2 Outs) főszereplésével.

A szívmelengető(nek ígért) sorozat Szöul külvárosában játszódik, és egy tésztaházat/tésztaüzemet működtető család mindennapjairól szól.

Min Chae Won (Eugene) a legidősebb lányunoka a családban, aki egy balul sikerült házasságból menekülve visszaköltözik a szülői házba.

Lee Se Yoon (Lee Jung Jin) első ránézésre egy mogorva pokróc, ám valójában a rideg külső érző szívet takar (csöpp, csöpp… mehetnék a modorosblogra elrettentő példaként 😛).

Sorozat családról, szerelemről, finom ételekről, újrakezdésről…

(A bevezetőben a “feel good” helyett még erősen a dráma dominált: abúzus, megcsalás, ördögi rokonok…. ennek ellenére a többség egy Fermentation Family-hez hasonló doramára számít. Úgy legyen…)

Trailer:

Trailer (a 2. részé):

My Flower Boy Neighbor

Flower-Boy-Next-Door

Hangul: 이웃집 꽃미남
Alternatív cím(ek): My Neighbor Flower Boy / The Pretty Boy Next Door
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Hétfő & kedd 23.00
Start: 2013. január 7.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus vígjáték

A tvN csatorna Oh! Boy szériájának – melynek célközönsége a tinik és a fiatal, huszonéves nők -,  legújabb, szám szerint a harmadik darabja.

A sorozat Yoo Hyun-Sook webes képregénye (webtoon) alapján készült.

Go Dok Mi (Park Shin Hye – You’ve Fallen for Me) a lakásába bezárkózva magányosan tölti napjait, egyetlen szórakozása a szomszédjában lakó jóképű, ám kissé bohém manhwaga (Kim Ji Hoon – Flowers for my Life) utáni leskelődés.

Egész nap csak álmodozik, szomszédjáról fantáziálgat… egészen addig, míg másik szomszédja, a zseniális kreatív igazgató (Yoon Shi Yoon – King of Baking, Kim Tak Goo) rajta nem kapja a kukkoláson.

Trailer:

TV Novel – Sam Seng

Sam-Saeng

Hangul: TV소설 삼생이
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 9:00
Start: 2013. január 7.
Epizódok száma: ~120 epizód
Műfaj: romantikus

A 70-es évek Szöuljában játszódó romantikus történet.

Egy nőről (Hong Ah Reum), aki egy halálközeli élmény hatására a természetgyógyászi pálya mellett döntött. Az ő útkereséséről, barátairól, szerelmeiről szól a sorozat.

Trailer:

Queen of AmbitionQueen-of-Ambition7

Hangul: 야왕
Alternatív cím: Night King / Wild King
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start: 2013. január 14.
Epizódok száma: 24 epizód
Műfaj: melodráma

Joo Da Hae (Soo Ae – 9 End 2 Outs) mindent megtenne azért, hogy elfelejthesse a szomorú gyerekkorát, a szegénységet, a folytonos nélkülözést.

Vágya, hogy “First Ladyként” (elnökfeleségként) élhessen.

Céljai elérése érdekében nem riad vissza semmitől. Árulások, bosszú, gyötrelmet okozó szerelem… a szokásos melodráma elemek.

A főbb szerepekben Kwon Sang Woo (Dae Mul), U-Know Yunho.

Trailer:

Level 7 Civil Servant

Level7

Hangul: 7급공무원
Alternatív cím: My Girlfriend is an Agent
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 21:55
Start: 2013. január 23.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, akció, vígjáték

A sorozat, Kim Ha-Neul és Kang Ji-Hwan főszereplésével készült azonos című koreai mozifilm remake-je.

Romantikus vígjáték egy szerelmes párról, melynek mindkét tagja titkos ügynökként dolgozik a haza szolgálatában, ám ezt egyikük sem tudja a másikról (– a mozifilm története – hogy ettől mennyire térnek el, majd eldől…).

Félreértések és ebből adódó komikus helyzetek dögivel… a film sokak kedvence, annak idején a koreai mozikban is remekül szerepelt, míg én… nos, elaludtam rajta. 🙂

A sorozatban a párocskát Choi Kang Hee (Protect the Boss) és Joo Won (Bridal Mask) alakítja, a szövegkönyvért ezúttal is Chun Sung Il felel, aki a mozifilm írója volt.

Trailer:

~*~

Ennyi lenne az e havi felhozatal.

Ó és ne feledjétek: Atsu-hime mától az m1-en (hétköznaponként 15:40-től, ismétlés hajnalban)!

Ha javasolhatom… a csalódások elkerülése végett, ne hasonlítsátok a koreai sorozatokhoz! Egészen más!

Nem a minőségre értem, hisz a japán sorozatok sem kevésbé színvonalasak… ám (általánosságban) teljesen más hangulatot árasztanak, mint a koreai társaik.

A japán sorozatkészítők másra helyezik a hangsúlyt, máshogy ábrázolnak, másmilyen jellegű a történetmesélésük…

A koreai sorozatok sokkal könnyebben befogadhatóbbak a nagyközönség számára… úgymond “kommerszebb” (és ez nem sértés), jobban, szélesebb körben eladható doramák (-> lásd koreai hullám).

Én egyaránt szeretem a koreai, a japán (és a tajvani) doramákat. Mindegyiktől mást kapok, máshogy szórakoztatnak. Hangulatomtól függően nyúlok egyik vagy másik után.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen fogadtatásra talál ez a sorozat. Ugyan nem ez lesz az első japán dorama, amit itthon bemutatnak, de a királyi tévének vitathatatlanul nagyobb nézőközönsége van, mint a nem mindenhol fogható Animax-nak (Méz és lóhere…).

Ó, mielőtt elfelejtem… valaki meg tudná mondani, hogy Tamaki Hiroshi hányadik részben bukkan fel először? Valahol a sorozat második fele környékén?

A 15:40-es vetítési időpont nekem kicsit korai, az ismétlésre pedig nem biztos, hogy fent tudok maradni, így valószínűleg a részek többségét nem látom majd (legalábbis nem magyarul), viszont arra kíváncsi vagyok, hogy a kedvenc japán színészem milyen szinkront kap. 🙂

Reklámok

5 hozzászólás

 1. Szia! Köszönöm ez évi első ismertetődet.
  Az MTV videótárban mindig egy hétig fennt lesznek a részek ACU hercegnő címen, így megtudod nézni az elmulasztott epizódokat.
  Köszönöm még egyszer. Üdv:macus


 2. Nagyon szépen köszönöm az első ismertetőjét
  Üdv:Megyesné


 3. Köszönöm az ismertetőt! 🙂

  Tamaki Hiroshi Sakamoto Ryoma karakterét fogja alakítani. Pár villanás, jelenet erejéig már felbukkan a 35. epizódban illetve később is, de állandó jelente és fontosabb szerepe majd csak 40. epizódtól lesz.

  Nem is tudtál volna jobban fogalmazni a japán sorozatokról. Koreai sorozatot keveset láttam, pláne történelmit, így összehasonlítást nem tudok tenni, de tény és való, hogy a japánok rendkívül büszkék a történelmükre, ezért a történelmi sorozataik elsősorban ezekkel a hazafias érzelmekkel vannak átfűtve, ami van, akit meg tud fogni, van, akit nem. A japán történelmi sorozatok keveset adnak a könnyed románcokra, kalandokra, sokkal inkább olyan történelmi személyek és események bemutatását tűzik ki célul, akik példaként szolgálhatnak a mai kor japánjának is. Épp ezért a japán történelmi sorozatokat, azok hangulatát kicsit nehezebben lehet megfogni, átérezni egy más kultúrából, országból érkező embernek, hiszen ezek a sorozatok elsősorban “hazai közönségüknek” szólnak. Ez a sajátosság egyaránt lehet erénye és gyengéje is a sorozatoknak, ezt már ki-ki maga döntse el! 🙂

  Offtopic vége 🙂


 4. @macus
  Köszönöm a tippet! 😉

  @Megyesné
  Igazán nincs mit! 🙂

  @Sizame!
  Köszi, köszi! Tudtam, hogy rád számíthatok! 😀 Tehát, először a 35. epizódban… feljegyeztem!

  Egyébként… TE sokkal jobban megfogalmaztad, miben más a japán történelmi, mint a koreai. Én nem jutottam tovább annál, hogy “Más. De ez nem azt jelenti, hogy rosszabb… csak más.”. 😀


 5. A “Level 7 Civil Servant” nekem eddig tetszik, bár tény, hogy az 1. részt nehezen éltem túl, félbehagytam, majd pár nap múlva folytattam, de a végére azért hangulatba jöttem, a többi résszel már nem volt problémám 🙂 Remélem a folytatásban is hasonlókra számíthatok.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: