h1

Júniusi k-dráma szemle (1)

2013. június 6., csütörtök 21:30

I-Hear-Your-Voice2The-Queen’s-Classroom2

I Hear Your Voice

I_Hear_Your_Voice

Hangul: 너의 목소리가 들려
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 21:55
Start: 2013. június 5.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasy, dráma

Sorozat hivatalból kirendelt ügyvédekről, akik a legnehezebb, olykor 1 %-nyi nyerési eséllyel sem kecsegtető ügyeket kapják/vállalják el.

Jang Hye Sung (Lee Bo Young – My Daughter Seo Young) egy pimasz, szókimondó, kissé modortalan ügyvédnő, aki nem igazán lelkesedik a rá bízott feladatokért.

Cha Kwan Woo (Yoon Sang Hyun) egy komoly, munkájáért messzemenőkig elkötelezett ügyvéd, aki korábban rendőrnyomozóként dolgozott.

Park Soo Ha (Lee Jong Suk) egy 19 éves fiú, aki képes mások gondolatában olvasni (“a kimondatlan szavakat is meghallani”).

Ők hárman alkotnak egy csapatot a lehetetlennek tűnő ügyek megnyerésére.

Trailer (rövidebb változat angol felirattal ITT):

Trailer2 (brutál!):

The Queen’s Classroom

The-Queen’s-Classroom

Hangul: 여왕의 교실
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 21:55
Start: 2013. június 12.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: iskolai, vígjáték, dráma

A sorozat a Jyoou no Kyoushitsu c. japán dorama remake-je egy csapat hatodik osztályos diákról és igen eredeti tanítási elveket valló tanárnőjükről.

A kemény tanárnőt Ko Hyun Jung (Queen Seon Deok), a lázadó diákokat:

Határozottan impozáns lista. Fix, hogy (egyszer meg)nézem.

Trailer1:

Trailer2:

5 hozzászólás

 1. Eddig nekem mind a kettő. Az I Hear Your Voice-nak az első része nagyon tetszett, a Classroom-ot meg már nagyon várom. Nem csak a szereplők miatt. 🙂 Egyébként az IHYV-ban Lee Jong Suk a főszereplő, vagy Yoon Sang Hyun? :S


 2. Az első rész alapján asszem’, hogy Lee Jong Suk lesz az, de persze érhet még meglepetés. 😀
  Nekem is nagyon tetszett a kezdés, mindjárt nézem is a másodikat. 🙂


 3. Az IHYV-ból megnéztem mind a négy részt. Egyértelmű IGEN. Nagyon is. 🙂 Nagyon izgalmas, néhol természetesen kicsit bugyuta, de Jong Suk valami hatalmas benne. Nagyon tetszik.
  A Queen’s Classroom pedig… fura. Eddig egy részt láttam belőle, nagyon más, hogy a főszereplők ilyen kicsik… Szerintem adok még neki pár részt, de nem varázsolt el annyira, mint az I Hear Your Voice… Neked melyik tetszik? 🙂


 4. Mindkettő tetszik. De mind a kettő másként.

  Az IHYV teljesen magával ragadott. Izgalmas, mozgalmas, jópofa és drámai egyszerre. Lee Jong Suk tényleg csúcs, de Lee Bo Young karaktere is belopta magát. 😀 Alig várom a következő részt.

  Ugyanakkor a Queen’s ClassroomKo Hyun Jung alakításától feláll a (nemlétező) szőr is a hátamon. Majdnem ugyanannyira, mint a Silla nézése közben. Ez “jó” jel. 🙂
  Nem láttam a japán eredetit, fogalmam sincs, hogy ott hogy alakul a sztori, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon a tanárnő tényleg ennyire roha…., aki abban leli minden örömét, hogy ártatlan gyerekeket szekírozzon, vagy van valami rejtett nemes szándék a tettei mögött.

  Ahogy sejtettem, a gyerekek alakítását is jó nézni. Még jobban tetszene, ha Kim So Hyun-t, Kim Yoo Jung-ot és még Kang Chan Hee-t is belevették volna a kis csapatba. Akkor az össze kedvenc gyerekszínészem együtt lenne. 🙂


 5. Hát, biztos drágák. Mármint azért az általad felsorolt három gyerkőc (akik nekem is nagy kedvenceim) azért már nem semmik. 🙂 Biztos volt egy határ a költségvetésnél, és azért Mishilt sem lehetett könnyű beszervezni.
  Meg Kim So Hyun most alakított középiskolásat az IHYV-ban. Utána hirtelen visszacsöppene az általánosba? 😀
  Én biztos vagyok benne, hogy a végére meg fog enyhülni, megszereti a diákokat és a diákok is őt, és mint mondtad, lesz mögöttes szándék. Legalábbis az átlagdrámákban így szokott lenni. 🙂

  Úristen, az I Hear Your Voice-t azóta újranéztem, és egyre jobban imádom. Például ha az első jeleneteknél, mikor az első visszaemlékezés van a gyilkosról még Soo Háról, már akkor látni lehet a két lányt, bár elsőnek észre sem vettem, hogy van ott két ember a háttérben. 🙂 Én is imádom Hye Sungot és Park Soo Hát is, és bár azt hittem, hogy Kwan Woo karaktere az őrületbe fog kergetni, meg elkívánom a másik éghajlatra, stb., ahhoz képest, amikor “rendes” ügyvéd válik belőle, mert kitőr belőle valami, akkor nagyon jó… amúgy meg egy kicsit idegesítő…

  Egyébként érdekes, hogy senki nem tudja, kit-kivel akar összehozni a forgatókönyvíró. A kapcsolati szálnál is annyi van kijelezve, hogy mindkét srác szerelmes a lányba, és a lány is mindkettőbe… WTF? 😀 De én még nagyon Go Sung Binnak szurkolok. 🙂 Már nem egy-két fanvideó készült róla meg Soo Háról… ❤Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: