h1

Júniusi k-dráma szemle (2) és egy kicsi július

2013. június 30., vasárnap 00:00

Goddess of fireScandal-a-Shocking-and-Wrongful-Incident-Poster4

TV Novel – Eun Hee

TV-Novel-Eun-Hee

Hangul: TV소설 – 은희 티저
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 9:00
Start: 2013. június 24.
Epizódok száma: 100+
Műfaj: családi, romantikus, melodráma

Élet közvetlenül a koreai háború kitörése előtt, szerelmek, barátságok, egy gyilkosság és minden felbolydul…

Eun Hee (Kyung Soo Jin) édesapját tévesen gyilkossággal vádolják, emiatt a lányt (is) kiveti a társadalom. Az apa tragikus halált hal.

Im Sung Jae (Lee In) életét pont az a férfi menti meg, aki az apja haláláért valójában felelős. A férfi sajátjaként neveli fel a fiút.

Cha Young Joo (Choi Yoon So) az igazi gyilkos lánya, aki Sung Jae-ért rajong. A fiú azonban Eun Hee iránt táplál gyöngéd érzelmeket.

És itt van nekünk még Choi Jung Tae (Jung Min Jin) is, aki szintén Eun Hee-ért epekedik, de ő csak titokban.

Trailer:

Goddess of Marriage

Goddess-of-Marriage

Hangul: 결혼의 여신
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 21:50
Start: 2013. június 29.
Epizódok száma: 32 epizód
Műfaj: romantikus vígjáték

Történet 4 nőről és a házasságról alkotott eltérő nézeteikről.

Song Ji Hye (Nam Sang Mi), rádiós szövegíróként dolgozik és naphosszat az eszményi, meseszerű párkapcsolatról és a tökéletes hercegről ábrándozik. Két nagyszerű fickó is az útjába akad, az építész  Kim Hyun Woo (Lee Sang Woo) és az ügyész  Kang Tae Wook (Kim Ji Hoon).

Hong Hye Jung (Lee Tae Ran), kétgyermekes családanya, aki korábban televíziós bemondóként dolgozott. Nem mellesleg az ügyészünk sógornője.

Song Ji Sun (Jo Min Soo), Ji Hye nővére, három gyermek anyukája, egy engedelmes férjjel az oldalán (Kwon Hae Hyo).

Kwon Eun Hee (Jang Young Nam), szintén feleség és anyuka, aki kénytelen ráébredni, hogy a férje (Jang Hyun Sung) gátlástalanul csalja.

Trailer:

Scandal: A Shocking and Wrongful Incident

Scandal-_A_Shocking_and_Wrongful_Incident

Hangul: 스캔들 : 매우 충격적이고 부도덕한 사건
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 21:50
Start: 2013. június 29.
Epizódok száma: 36 epizód
Műfaj: családi, romantikus, melodráma

Egy épület összedől, egy ártatlan kisfiú a romok alatt leli a halálát. A fiú apja bosszúból elrabolja a tragédiáért felelős férfi gyermekét, majd sajátjaként neveli fel. A gyermek csak felnőttként ébred rá az igazságra, hogy az akit az apjának hitt, valójában csak az elrablója…

A felnőtt fiút, Ha Eun Joong-ot Kim Jae Won alakítja. A két apa szerepében Jo Jae Hyun és Park Sang Min.

Azért a sok tragédia mellett szerelmi szál is akad a történetben. A 26 éves egyedülálló anyukát, akivel a főhősünk sikeresen “összeakad”,  Jo Yoon Hee játssza.

Trailer:

Empire of Gold

Empire-of-Gold

Hangul: 황금의 제국
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start: 2013. július 1.
Epizódok száma: 24 epizód 
Műfaj: romantikus, politikai, thriller, akció

Sorozat a chaebol nagyvállalatok  90-es évekbeli felvirágzásáról. 24 epizód két évtizednyi szerelemről, (pénzért folytatott) “háborúról”.

Jang Tae Joo (Go Soo) a semmiből építette fel “birodalmát” úgy, hogy édesapja halála után még kiskorú húgának (Yoon Seung Ah) felnevelése is a nyakába szakadt.

A férfi később beleszeret a legnagyobb riválisának, Choi Min Jae-nek (Son Hyun Joo) a lánytestvérébe (Lee Yo Won – Queen Seon Deok).

A sorozat a The Chaser alkotóitól érkezik.

Trailer:

Goddess of Fire

The-Goddess-of-Fire-Poster

Hangul: 불의 여신 정이
Alternatív cím: Jung Yi, The Goddess of Fire
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start: 2013. július 1.
Epizódok száma: 32 epizód
Műfaj: kosztümös, romantikus, politikai, melodráma

Sorozat a Csoszon-dinasztia első női keramikusáról és koronaherceg “barátjáról”….

A dorama Yoo Jung Yi (Moon Geun Young) életét követi nyomon, aki a legjobb csoszoni keramikus fogadott lányaként nevelkedett. A remek érzékekkel és kézügyességgel megáldott lány csak aztán fordult a keramikus pálya felé, miután szemtanúja volt nevelőapja halálának…

A sorozat másik hőse Gwang Hae herceg (Lee Sang Yoon), akiből később a Csoszon-dinasztia 15. uralkodója lett.

A kötelező harmadikat Kim Bum alakítja. Főhősnőnk gyerekkori jóbarátja, később “testőre”.

Trailer:

The Blade and Petal

Blade_and_Petal

Hangul: 칼과 꽃
Alternatív cím: Sword and Flower
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 21:55
Start: 2013. július 3.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: kosztümös, romantikus, akció

A sorozat a Koguryo királyság idején játszódik, és Young Ryu király lányának és az egyik királyi ágyas (nem a királytól származó) fiának szerelméről szól (hála az égnek semmi incest :D).

Moo Young hercegnő édesapjának, a királynak a haláláért pont az a férfi a felelős, akinek a fiába a lány menthetetlenül beleszeret.

A dorama a bosszúvágy és a gyötrő szerelem érzése között vergődő hercegnő (Kim Ok Bin) és a származása miatt megvetett, és alacsony tisztségre kárhoztatott férfi (Uhm Tae Woong – Queen Seon Deok) történetét meséli el nekünk…

Trailer:

~*~

7 hozzászólás

 1. Hmm… leírás alapján a fele bejövős. Talán amit nyugodt szívvel hagyok ki, az Eun Hee teleregénye (sajnos, 100+-os, pedig érdekes téma a háború környéki Korea) és a Goddess of Marriage (ez meg nem fogott meg) [meg talán a Goddess of Fire? Sosem csíptem Moon Geun Young-ot…].

  Viszont a többit tárt karokkal várom! 🙂 A színészgárda is nagyon jó és a sztori is tetszetős. Bár újat egyik sem fog – gondolom – hozni. Remélem tévedek. UTW visszatérését már nagyon vártam, érdekes lesz az ő története, de Go Sooért és Lee Yo Wonért is megéri majd “odakapcsolni”, Kim Jae Wont meg nehogy kihagyjam (kár, hogy ő valahogy mindig makjangokba kerül…). Sajnos, egyik sem rövidebb lélegzetű, most nem nagyon tudok időt szakítani a száz megkezdettem közé plusz még háromnak.

  Kibou, te megnézel ezek közül valamit? 🙂
  Köszi ezt az összefoglalót is!


 2. Köszönöm az újabb összefoglalót, elsőkézből magyarul mindig tőled informálódom. Öröm, hogy ezek közül már kettőhöz is terveznek feliratot. Goddess of Marriage: Nam Sang Mi alakítása miatt vagyok rá kíváncsi,(pasi vagyok) de a nők sem unatkozhatnak a két főhős mellett. Sword and Flower: az a pár rövid előzetes nagyon felcsigázott.


 3. @Nevala

  Nekem is annyi megkezdettem van most, hogy egyelőre semmit se tudok biztosan “felvenni a listámra”. 🙂 Majd esetleg a visszajelzések alapján…

  Moon Geun Young-gal nekem ugyan nincs bajom (a My Little Bride mozi pl.: máig kedvencem), de a GoF engem se fogott túlságosan meg.
  Annyiszor láttunk már ilyet: a herceg felfigyel az alacsony származású lánykára, egymásba szeretnek… de ó, nem lehetnek együtt, mert elválasztja őket az eltérő rang, az ország, a politika… és ott van a szokásos “Oraboni” is, aki szintén oda- meg vissza van a lányért, de amaz csak testvérként tekint rá… így mindenki csak szenved az utolsó előtti részig, majd egy kicsi boldogság, a végén pedig valami nagy tragédia… Persze nem kizárt, hogy tévedek. 😀

  Az Empire of Gold felé én is kacsingatok, időnként szeretem az ilyen sötét sztorikat.

  Kim Jae Won soriját viszont szinte biztos, hogy passzolom. Nem bánnám ha végre bevállalna valami könnyedebbet is, de ez a mostani…

  Ami esetleg még érdekel, az Nam Sang Mi sorozata. A Lights and Shadows-tól félúton egy kicsit megcsömörlöttem (miatta kezdtem el nézni), talán ez a doramája könnyebben fogyasztható lesz számomra. Jó jel, hogy a két srácot is csípem. 🙂

  @neveletlen

  Miután belelestél a Goddess of Marriage-be, nem bánnám, ha visszajeleznél! 😉 Véletlenül se vagyok pasi, de Nam Sang Mi-t én is kedvelem.


 4. Ez most egy szuper eresztés, rég volt, hogy egyszerre több is érdekelne. A Goddess of Marriage abban a pillanatban esélyessé lépett elő amikor megláttam Lee Sang Woo nevét, az Empire of Gold nem különben Go Soo-val. 😀 Persze az előbbinél már a csajos téma is megfogott. A Scandal is jó lehet, és a két történelmi sori a hab a tortán. XD


 5. Kibou – hát, ha a Goddess of Marriage megfogott, akkor nyugodt lehetsz a magyar verzió felől. Rita betervezte (Dorama Forever FS).

  Megértem a kétségeidet, de egyébként meg az lenne a fura, ha kihagynák belőle a rangbeli különbségeket és vívódásokat, mert akkor 1) nem is lenne igazi dorama, 2) miről szólna a történet? Hogy tudnák 30 részen keresztül szövögetni a történetet, hogy ha minden gond nélkül egymásra találnának a szerelmesek? 🙂 De a Dae Jang Geum-be (hú, de régen volt) nekem pont az tetszett, hogy nem a királlyal jött össze – az ilyen is ritka a sorozatoknál például, mert általában mindig egy király/császár/főhadvezér van a középpontban.
  Vagy mondjuk a Blade and Patal esetén egy hercegnő. – Bár ez mondjuk érdekes. Ritka az olyan sorozat, ahol történelmiben a női főszereplő a magasabb rangú… vagy csak én nem futottam össze gyakran az ilyennel?

  Engem leginkább az Empire of Gold és a Scandal ajánlói érdekelnének. Ha valaki azokba is bele akar nézni, és meg akarja írni a véleményét, nagyon szívesen olvasom.


 6. Igazság szerint, arra sem emlékszem, melyik dorama volt az utolsó, amit magyar felirattal néztem végig, olyan régen volt. Csak odáig szoktam aggódni, hogy angol biztosan legyen, mert anélkül tényleg meg lennék lőve, mert a koreaim sehogy se akar fejlődni.
  A DA-n is elég régen jártam, általában csak a videóval együtt lehúzom a(z angol) feliratot az AT-ről, máshol már lusta vagyok keresgetni. De annak örülök, hogy így más is megnézheti. 🙂

  Igen, A palota ékkövében pont az volt az egyik, ami miatt tetszett, hogy nem a király volt a “nyerő”, hanem “csak” egy parancsnok. 🙂
  De ha akarnék se tudnék felidézni még egy ilyen sorozatot, ahhoz túlságosan kevés sageuk-ot láttam. Még mindig nem a kedvenc “műfajom”. Az továbbra is a “családi” és a romkom.


 7. Részemről Empire of Gold + Blade and Petal. Előbbi Son Hyun Joo (What’s Up Fox óta nagyon csípem) és a darkos-(remélhetőleg)machinálós sztori miatt, míg utóbbi, ööö… tetszenek a promo anyagai 😀 A nemrég véget érő Jang Ok Jung és az on hold-listámon lévő, befejezésre váró pár sageuk miatt nem nagyon akartam egy újabba belekezdeni, de hát mit tehetnék, vonz, mint a mágnes.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: