h1

Szeptember…

2013. szeptember 22., vasárnap 20:35

Will-You-Love-and-Give-It-Away2

…vége van. Hmm. Mentség? Ha azt nézzük, hogy a szeptemberi sorozatok közül egy kivételével mind még csak ezután fog indulni… nincs is szükség rá, igaz? 😉

 

King’s Family

¿Õ°¡³× ½Ã¼Ò Æ÷½ºÅÍOL

Hangul: 왕가네 식구들
Alternatív cím: The Wang Family / Royal Family
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 19:55
Start: 2013. augusztus 31.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: családi, romantikus, vígjáték

A Lee Soon Shin is the Best műsorsávjának örököse. A Dramabeans-en már az első pár rész után igen pozitívan nyilatkoztak róla, persze ez még nem jelent semmit, láttunk már sorozatot az utolsó fél percben is elszúrni. Egy 50 részes sorozatnál ez még kellemetlenebb, ha megesik (éljen a pesszimizmus! – sorry.).

A dorama sok más családi sorozathoz hasonlóan, a több generáció együttéléséből származó problémákat, összetűzéseket és a családtagok boldogulását helyezi a középpontba.

A legidősebb lány (Oh Hyun Kyung) igen jól ment férjhez, ám amikor férj vállalkozása csődbe megy, a lány kénytelen a családjával hazaköltözni a szülőkhöz.

A másodszülött lány (Lee Tae Ran) szintén anyagi problémákkal küzd, miután a férje nem dolgozik, egész nap csak lófrál. A harmadik csemete (Lee Yoon Ji) pedig maga mond fel a munkahelyén, mert a tanári pálya helyett írói álmokat dédelget.

Trailer:

Firstborn

Firstborn

Hangul: 맏이
Alternatív cím(ek): Oldest / The Eldest
Csatorna: jTBC
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 20:45
Start: 2013. szeptember 14.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: családi, romantikus, melodráma, történelmi

A sorozat az 1960-as években játszódik.

Öt testvér a szülők halála után teljesen magára marad.

Felnőtt segítség egyáltalán nincs, a legidősebb testvér nyakába szakad a felelősség, hogy kisebb testvéreit tisztességgel felnevelje, miközben még ő maga is gyerek.

A főbb szerepekben Yoon Jung Hee (Tasty Life) és Jae Hee (Delightful Girl Choon Hyang).

Trailer:

Potato Star 2013QR3

Potato-Star-2013QR3

Hangul: 감자별 2013QR3
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Hétfőtől csütörtökig 21:15
Start: 2013. szeptember 23.
Epizódok száma: ~120 epizód
Műfaj: sitcom, családi, fantasy, romantikus

A tvN új sitcomja arról, mi történne, ha a Földbe csapódna egy fél holdnyi kisbolygó, aminek hatására megmagyarázhatatlan furcsa dolgok következnének be.

Trailer:

The Strange Housekeeper

The_Strange_Housekeeper

Hangul: 수상한 가정부
Alternatív cím: The Suspicious Housekeeper
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfő & kedd 22:00
Start: 2013. szeptember 23.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: családi, misztikum

A sorozat a 2011-es Kaseifu no Mita c. japán dorama remake-je.

Történet a különös, látszólag rideg, mosolytalan, ugyanakkor munkájában tökéletes házvezetőnőről (Choi Ji WooWinter Sonata), aki olyan családoknál vállal állást, ahol a házvezetésen kívül más téren is elkél a segítség.

Eun Sang Chul (Lee Sung JaeA Wife’s Credentials. Rascal Sons) felesége váratlanul elhunyt és a munkamániás férfi egyedül marad a négy gyermekével.

A lakás úszik, a tinilány (Kim So Hyun) teljesen kifordul magából… meg úgy egyáltalán az egész ház a feje tetejére áll.

Itt jön a képbe Park Bok Nyeo, a házvezetőnő, aki fura módszereivel, Mary Poppins-éhoz hasonlóan feneketlen táskájával szép lassacskán gatyába rázza a családot.

Trailer:

Secret Love

Secret

Hangul: 비밀
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 22:00
Start: 2013. szeptember 25.
Epizódok száma: ~20 epizód?
Műfaj: romantikus melodráma

A KBS2 új melodrámája Ji Sung és Hwang Jung Eum főszereplésével, Bae Soo Bin és Lee Da Hee asszisztálásával titkokról, félreértésekről, nemes (idióta) önfeláldozásról…

Min Hyuk a tipikus gazdag gyökér doramaszereplő, akinek megvan mindene, egyedül a jó modornak van híján. Amikor a srác barátnője egy cserbenhagyásos gázolás során életét veszti, a férfi teljesen kifordul magából. Oké, ez érthető. Ki ne kattanna meg – legalább egy kicsit -, ha ilyen történne vele?

A halált okozó autót Ahn Do Hoon vezette, ám az ígéretes karrier előtt álló férfi helyett a “szerelem nevében” a barátnője, Kang Yoo Jung viszi el a balhét. A lány négy év letöltendőt kap úgy, hogy a tárgyaláson pont a drága barátja képviselte a vádat. Árulás a köbön.

A nő szabadulása után a karakterek ismét keresztezik egymás útját, és a férfi főszereplőnk saját maga legnagyobb megdöbbenésére szép lassan beleszeret a barátnője haláláért (az ő ismerete szerint) felelős lányba.

Trailer:

A Little Love Never Hurts

Will-You-Love-and-Give-It-Away

Hangul: 사랑해서 남주나
Alternatív cím(ek): Will You Love and Give It Away? / Give Love Away / Love Doesn’t Go Away
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 20:55
Start:  2013. szeptember 28.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: családi, romantikus

Egy mozaik család mindennapjai.

A szülők második házassága folytán az addig egymásnak teljesen ismeretlen felnőtt gyerekek egy házban kényszerülnek élni, és ez oda vezet, hogy két mostohatestvér (Lee Sang Yeob és Hong Soo Hyun) egymásba szeret.

Trailer:

Passionate LovePassionate-Love

Hangul: 열애
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 20.45
Start: 2013. szeptember 28.
Epizódok száma: 50 epizód
Műfaj: romantikus melodráma

Tragikus love story…

Sorozat Kang Moo Yeol (Sung Hoon), a harmadikgenerációs chaebol és Han Yoo Jung (Choi Yoon Young), a srác halott szerelmének húga között szövődő szerelemről…

Trailer:

~*~

Szokásos kérdés: Ki melyik sorozat mellett teszi le a voksát?

Mivel szeretem a családi sorozatokat, erősen szemezek a King’s Family-vel, de egyelőre kivárok, megvárom, hogy mi sül ki belőle; hogy vajon a későbbi részek alapján is dicsérik-e.

A Firstborn szintén érdekelne, de csak “-ne”, ha nem lenne túl drámai.

A The Strange Housekeeper kapcsán dilemmában vagyok.

Az eredeti sorozat nagyon szép nézettséget produkált – nyilván innen jött az ötlet a remake-re -, ugyanakkor én magam nem találtam olyan kiemelkedőnek a történetet (annak idején a vetítéssel egy időben néztem).

A koreai változat szereposztása ugyanakkor nagyon tetszik, főleg a Lee Sung Jae és Kim So Hyun nevére kaptam fel a fejem.

Mondjuk a japán verzióban játszó színészekkel se volt semmi bajom, sőt (!) annak idején pont Matsushima Nanako és Hasegawa Hiroki neve miatt ültem le a dorama elé.

Másodszor viszont annyira nem lenne kedvem megnéznem teljesen ugyanazt (kedvenc színészek ide vagy oda).

A kérdés tehát, hogy mi extrát tudnak hozzátenni a koreaiak az eredetihez.

A trailert és a posztert megszemlélve… eddig nem túl biztató. Mita outfitjét ugyanis egy az egyben lemásolták és a trailer is csak egyetlenegy eredeti jelentet tartalmazott (Kim So Hyun iskolabeli pofozkodása), a többi teljesen ismerős volt.

Sallalalla… Száz szónak is egy a vége… majd meglátjuk, anélkül nem lehet biztosat mondani.

A melodrámákat asszem’ kihagyom, véletlenül sincs kedvem bőgni. 🙂

Ennyi lenne mostanra. Az októberi posztra, ha minden igaz, nem kell majd ennyit várni. 😉

6 hozzászólás

 1. Köszönöm az ismertetőket. Kicsit túlsúlyban vannak a hosszú sorozatok. Nehezebb végig tartani bennük a színvonalat . A Firstbornba Jae Hee miatt azért biztosan belenézek. A The Strange Hausekeeperre kiváncsi vagyok. A Secret Love szereplő gárdája is igencsak vonzó. A többi valószínűleg kimarad a nézendők listájáról.


 2. Köszi!
  Én most nem tudok belekezdeni egybe sem, de ha úgy esne, akkor a Secret Love-ot mindenképp kipróbálnám. Már csak a főszereplők miatt is. 🙂
  A King’s Family és a Firstborn is érdekesnek tűnik, csak nem tudom, kibírnak-e 50 részt az érdeklődés fenntartásával…? És ugyebár még most sem találták fel az időgépet, semmire sincs elég idő… :S Lee Yoon Ji nagyon érdekelne, a King 2 Hearts-ben imádtam a karakterét. 🙂


 3. Köszi az ismertetőt. 😀 Tegnap megnéztem a Suspicios Housekeeper (Gyanús házvezetőnő) első két részét. Valamiért megfogott, bár kicsit sok volt benne a tragédia, és az az apa enyhén szólva egy szemétláda. A gyerekek szeretnivalóak, még a lázadó tinik is, és szakad meg az ember szíve értük ilyen mértékű szülői inkompetencia, szeretet- és empátiahiány láttán. A megszokott klisék mellett van a történetben egy kis csavar, valami újat is belecsempésztek. A melodrámákat nem szeretem, remélem ebből nem lesz az, és azt sem bánom, ha a házvezetőnőről kiderül, hogy pszichopata, csak szedje ráncba azt az apát. 😀


 4. @Nevala

  Ó, én is csak tervezek, tervezek, de a tizedére nem jut időm annak, amit kipécéztem. Gondolom a többségünk így van ezzel. 🙂

  @beez

  Most adtál egy okot, hogy tényleg belenézzek (legalább az első részbe). A japán verzióban ugyanis egyáltalán nem volt szemét az apuka, csak szimplán “elveszett” az asszonyka halála után.


 5. Sziasztok! Köszönöm az ismertetőket 🙂 Tudtok róla, hogy valaki betervezte, vagy már esetleg fordítja is a The Strange Housekeeper című doramát?


 6. Segítenél abban, hogy a feliratot és a videót hol lehet letölteni?Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: