h1

Októberi sorozatok II.

2013. október 17., csütörtök 22:00

Answer-Me-1994

Answer Me 1994

Answer-Me-1994-2

Hangul: 응답하라 1994
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Péntek & szobat 21:00
Start: 2013. október 18.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, sport, vígjáték

Az Answer Me 1997 sikerén felbuzdulva a készítők elhozták nekünk az 1994-es változatot. A szereplők is újak, a helyszín is más. Ami változatlan: az a stílus és a szerkezet.

Az eredeti sorozathoz képest most majd ’94 és 2013 között “ugrálunk”; főszereplőink középiskola helyett egyetemre járnak; H.O.T. imádat helyett most a kosárlabdás srácok illetve Seo Taiji and the Boys iránti rajongás kap fontos szerepet.

Sung Dong Il és Lee Il Hwa (az első sorozatból ugyan, de egészen más karakter bőrébe bújva) egy diákok részére fenntartott családi panziót vezetnek Szöulban a Yonsei Egyetem közelében. Lányuk, Sung Na Jung (Go Ah Ra) és fiuk (Jung Woo) mellett még 5, vidékről a városba szakadt diáknak nyújtanak nem csak szállást és kosztot, hanem majdhogynem második otthont.

A bentlakók:

 • a halk szavú mindig mosolygós Bing Geu Re (Baro);
 • a játékfüggő Hae Tae (Son Ho Joon);
 • a Seo Taiji fangirl, Jo Yoon Jin (Min Do Hee);
 • az “ajusshi-képű” Sham Chun Po (Kim Sung Kyun) és
 • a baseball játékos Chil Bong Yi (Yoo Yun Suk), aki az egyedüli szöuli születésű a lakók közül.

Trailer helyett javaslom nézzetek bele a bevezető 0. epizódba, amit október 13-án vetítettek le.

A 48 perces “így készült” videó bemutatja a karakterek közötti viszonyokat, kulisszatitkokba avat be, a sorozat megértését könnyítendő kulturális és helyi történelmi ismereteket közöl.

Ti hol voltatok 1994-ben? 😉

BasketballBasketball

Hangul: 빠스껫볼
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Hétfő & kedd 23:00
Start: 2013. október 21.
Epizódok száma: 24 epizód
Műfaj: sport, romantikus, történelmi

Szintén tvN, szintén kosárlabda, de ennyivel vége is a hasonlóságoknak.

A sorozat az 1940-es években, a japán megszállás idején (1910-1945) játszódik, és az első és utolsó egységes koreai nemzeti kosárlabda válogatottról szól, mely csapat a ’48-as Londoni Olimpián a negyeddöntőig verekedte el magát.

A szegény származású Kang San (Do Ji Han) minden vágya, hogy a kosárlabdázás által előre jusson, anyagilag megerősödjön és ezzel egyúttal elérje, hogy a barátnője (Lee Elijah) szülei ne ellenezzék tovább a kapcsolatukat.

A srác ellenfelét, később csapattársát Jung Dong Hyun alakítja.

A készítők a történelmi korszak könnyebb megértése végett e hét hétfőn levetítettek egy dokumentumfilmet is (amihez sajnos még nincs angol).

Trailer:

Empress Ki

Empress-Ki2

Hangul: 기황후
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:55
Start: 2013. október 28.
Epizódok száma: 60 epizód
Műfaj: kosztümös, történelmi, politika, romantikus

Időszak: 1315 és 1369/70 között.

Történelmi dorama Ha Ji Won főszereplésével egy korjói származású nőről, aki egyszerű ágyasból a Jüan-dinasztia meghatározó uralkodónéjévé válik.

Két férfi is oda meg vissza volt érte:

Az egyikük a korjói király, aki a wiki szerint arról volt híres, hogy előszeretettel rabolt el és erőszakolt meg nőket. Na szép (-> kíváncsi leszek, mennyire idealizálják majd meg az alakját). Őt a sorozatban Joo Jin Mo játssza majd.

A másik Togon-temür (Ji Chang Wook), a fiatal Jüan uralkodó, aki a lányt az ágyasává teszi.

A sorozat az Incarnation of Money és a History of the Salaryman szövegkönyvíró párosától érkezik, és a Goddess of Fire c. sorozatot váltja a képernyőn.

Trailer:

Tears of Heaven

Tears of Heaven

Hangul: 천국의 눈물
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 9:45
Start: 2013. október 28.
Epizódok száma: 100+
Műfaj: családi, dráma

Sorozat egy lányról (Hong Ah Reum), aki bosszút akar állni az anyján, aki gyermekkorában önző módon kétszer is elhagyta.

~*~

Remek kínálat. A napi sorozatot leszámítva mind érdekel. Még a sageuk is, pedig ez végképp nem jellemző rám.

Ennek a fő oka, hogy végre nem egy édes, ártatlan, halk szavú virágszálról szól a mese,  hanem egy kemény, belevaló, harcos csajsziról (ez a ritkább).

Csak egy bajom van. Az, hogy a történelmi sorozatoknál mindig fel kell készülni a bús befejezésre. Előre is hüpp. 😦

@Nevala

Még nem szakítottam rá időt, de ha majd igen, beszámolok a King’s Family-ről. 😉

Amibe viszont azóta belelestem… az a Marry Him If You Dare. Az első kettő remek volt. YEH karaktere nagyon megkapó, szurkolok neki ezerrel. 🙂

~*~

Más, amire mindenképpen fel szeretném hívni a figyelmet:

Hanzawa

Hanzawa Naoki – az idei, rekordnézettségű, bankárokról szóló japán sorozat. Az utolsó részével 42,2 %-ot ért el, amivel kiérdemelte az elmúlt 30 év legnagyobb nézettségű sorozata címet.

Van egy olyan tippem, hogy ez lesz a következő, amire egy-két éven belül lecsapnak (hogy feldolgozzák). Mondjuk felesleges, mert így tökéletes ahogy van.

Sakai Masato lenyűgöző alakítást nyújt, csak ámulok és bámulok. A történet izgalmas, fordulatokban gazdag. Egyáltalán nem egy száraz, unalmas gazdasági témájú dorámáról van szó (mondjuk nekem alapból sem száraz és unalmas a téma, különben nyilván nem ebből szereztem volna diplomát 😛 – de becsszó, nemcsak nekem remek).

Még csak a felénél tartok, de fix, hogy Hanzawa Naoki bosszúálló népi figurája (kb. mint a magyar Lúdas Matyi, csak ő ezerszeresen és cseppet sem jófiúsan adja vissza), még sokáig az emlékezetemben marad.

Vicces, hogy míg a koreai “bosszú-sorozatokat” mennyire nem szeretem, ezért per pillanat majd’ megveszek. Vajon miért? Talán mert itt nincs melo, csak “akció” (plusz ez túlmutat a bosszún). Ha tehetitek, nézzétek! 😉

Reklámok

2 hozzászólás

 1. Engem most a Basketball hozott nagyon lázba. Kifejezetten oda vagyok a sportfilmekért, Ha Ji Won “As One” című filmje óta pedig már eléggé keresem az egyesített Koreás filmeket/sorozatokat. Erre mindenképp felkészülök, hogy a vetítéssel együtt haladjak…
  Ha Ji Won új sorozatban? Nekem ezt mindenképp látnom kell!!!! Már vagy fél éve susmorognak erről a sorozatról, ideje lesz megnéznem. HJW sem az a fajta nőci, aki lengedezik egymagában védtelenül, mint egy virágszál, ő a keményebb fajta. Ezért is szeretem annyira! 😀 Erről a DramaBeans lehozott pár forgatási képet, szóval akcióban nem lesz hiány itt sem… 😀
  Az 1994-esbe belenézek, mert a ’97-es nagyon tetszett, bár nem vagyok rajongója a koreai második évadoknak. Azok általában félresikerülnek… 😦 De hátha itt más a helyzet! 🙂

  A Hanza Naoki-ba már régebben is bele akartam nézni (akkor még Ueato Aya miatt…), de valahogy kimaradt. De ha így írsz róla, akkor biztos nem lenne időpocsékolás a rászánt idő… 🙂 Lehet, belenézek majd, amint lesz egy kis időm a doramázgatásra… 😀
  És akkor majd melléjük veszem a Marry Him-et is, bár még mindig ki vagyok akadva YEH haján. A képek alapján az “idős énje” sokkal stílusosabban és szimpatikusabban néz ki, mint a 2013-asa… De hátha megszokom, vagy kezdenek vele valamit… 😀
  A King’s-re meg még akkor várok. 🙂


 2. Köszönöm Kibu a sorozatismertetőidet!!! MalackaVélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: