h1

Az év utolsó k-drama ajánlója

2013. december 8., vasárnap 20:30

The-Prime-Minister-and-I_2

Let’s EatLet’s-Eat1

Hangul: 식샤를 합시다
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Csütörtök 23:00
Start: 2013. november 28.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus

Lee Soo Kyung (Lee Soo Kyung) fiatalon férjhez ment, majd nem sokkal később el is vált.

Most 33, asszisztensként dolgozik egy ügyvédi irodában, és egyedül él. Élvezi a szinglilét minden momentumát, egy kivétellel.

Imádja a finom falatokat, de mindig gondja akad azzal, hogy az éttermekben egyedüli fogyasztóként nem látják szívesen, és ő sem szívesen eszik egyedül.

Ez a helyzet megváltozni látszik, amikor ráébred, hogy undok szomszédja (Yoon Doo Joon) is ínyenc és igazi ételszakértő.

Az első részt kíváncsiságból megnéztem: nos, se éhesen, se evés közben nem ajánlom! Egyszerre ínycsiklandozó és visszataszító a sorozat (hányás dögivel). Ettől eltekintve nem olyan rossz, egy-két rész erejéig még biztos folytatom.

Trailer:

One Warm Word

One-Warm-Word-Poster9One-Warm-Word-Poster10

Hangul: 따뜻한 말 한마디
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfő & kedd 22:00
Start: 2013. december 2.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: családi, romantikus, melodráma, misztikum, thriller

Na Eun Jin (Han Hye Jin) és Kim Sung Soo (Lee Sang Woo – Goddess of Marriage) házassága végérvényesen megromlott.

5 évvel ezelőtt, miközben a nő minden erejével a szülés utáni depresszióból próbált kikecmeregni, a férje megcsalta, és bár a gyerek miatt a házasság folytatása mellett döntöttek, azóta sem sikerült kikecmeregniük a gödörből. Mindennapjaikat veszekedés, ordibálás jellemzi, s a nő azóta sem engedte magához a férjét.

Eun Jin ebben a helyzetben találkozik a sármos vezérigazgatóval (Ji Jin Hee), aki egy csapásra felforgatja az életét. A kapcsolatuk épphogy csak elkezdődik, amikor a nő lelkiismereti okokból kihátrál a dologból (nem bírja azt tenni, amit a férje)…., de nem időben.

A szerető felesége (Kim Ji Soo) rájön a viszonyra, és úgy dönt, módszeresen kicsinálja a férje szerelmét és annak családját is és eközben semmilyen eszköztől nem riad vissza (-> bár elvileg ő lenne az ártatlan áldozat, a sorozat úgy ábrázolja minden mozzanatát, hogy eddig két rész után egyedül őt utálom).

Trailer:

One Well-Raised Daughter

A-Well-Grown-Daughter

Hangul: 잘 키운 딸 하나
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 19:15
Start: 2013. december 2.
Epizódok száma: 120 epizód
Műfaj: családi, romantikus

Sorozat egy ezeréves tradícióval rendelkező családi vállalkozásról, mely szójaszósz gyártásával foglalkozik.

A famíliában a sok-sok próbálkozás ellenére sem születik fiú örökös, aki továbbvihetné a családi bizniszt, így a legkisebb lánygyermeket (Park Han Byul) fiúként nevelik fel, hogy majd így egy nap átvehesse az üzletet.

Fura, fura. Elvileg modern kori sorozat és már az ezeréves tésztakészítő családi üzemnél sem volt gond, hogy a nagyon is nőies lányunoka veszi át a stafétabotot, itt mégis ilyen (maradi) furcsasággal jönnek.

Trailer:

Prime Minister & I

The-Prime-Minister-and-I

Hangul: 총리와 나
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Hétfő & kedd 22:00
Start: 2013. december 9.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus, vígjáték

Kwon Yul (Lee Bum Soo) Dél-Korea eddigi legfiatalabb miniszterelnöke, aki munkájában 100 %-osan helytáll, családapaként viszont sokkal kevésbé remekel. Az se könnyíti a helyzetét, hogy egyes egyedül kell nevelnie 3 gyermekét.

Nam Da Jung (Im Yoon Ah), egy fiatal, elhivatott riporter, aki folyton lemarad a legjobb híranyagokról.

A lány botrányt szimatolva a miniszterelnök nyomába ered, ám egy váratlan fordulatként őt magát keverik botrányba a sikeres politikussal.

Hogy a népszerűségvesztéssel járó kellemetlen botrányból kikeveredjenek, a miniszterelnök tanácsadói álházasságot javasolnak.

És itt kezdődik természetesen a romantika, amikor a kényszeregyüttélés igazi érzelmeket eredményez, és végül a gyerekek is kiváló pótanyukát kapnak.

Trailer:

You Who Came From the Stars

You-Who-Came-From-the-Star

Hangul: 별에서 온 남자
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 22:00
Start: 2013. december 18.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasy

Romantikus vígjáték egy jóképű földönkívülivel a főszerepben (Kim Soo Hyun), aki 400 évvel ezelőtt, a Csoszon-dinasztia idején landolt a Földön, s azóta is itt él “közöttünk”.

A közel fél évszázad a külsején semmit se változtatott, mindössze a modorán hagyott némi nyomot.

A huszonéves fizimiskájú főhős egy megcsömörlött öregember cinizmusával szemléli a világot, egészen addig, míg nem találkozik a NAGY Ő-vel (Jun Ji Hyun).

Trailer:

Miss Koreamisskorea

Hangul: 미스코리아
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 22:00
Start: 2013. december 18.
Epizódok száma: 16? epizód
Műfaj: romantikus

1997-et írunk. Kim Hyung-Joon (Lee Sun Kyun) kozmetikai vállalata súlyos pénzügyi problémákkal küzd. A vállalati vezető a cég megmentésére merész tervbe kezd.

Munkatársaival karöltve elhatározza, hogy az egykori középiskolai szépségből, a cégnél jelenleg liftkezelőként dolgozó Oh Ji-Young-ból (Lee Yeon Hee) szépségkirálynőt farag, így népszerűsítve a vállalatot.

Trailer:

~*~

Most, hogy az év vége már ilyen közel, a szokásostól eltérően kicsit mást kérdezek, remélem, lesz, aki válaszol. 😉

Csak egyre lennék kíváncsi:

Melyik sorozat volt számotokra a legkedvesebb a 2013-as felhozatalból? Visszanézve az évre, melyik doramát ajánlanátok mindenképpen megnézésre? Nem csak koreait lehet jelölni.

Bennem az I Hear Your Voice, a Two Fathers (tajvani, családi) és a Hanzawa Naoki (japán) hagyott mély nyomot. Az idén befejeződő, de még futó doramák közül pedig az Answer Me 1994-ért vagyok igazán oda.

Meg nem érdemelten kevés népszerűségnek örvendett a The End of the World és a The Queen’s Classroom is. Mindkét sorozatot bátran ajánlhatom azoknak, akik nem csak a romantikus sorozatokat kedvelik és a kevésbé könnyed történetekkel is megbirkóznak.

~*~

Jó doramázást kívánok erre a hónapra is! 🙂

5 hozzászólás

 1. Kedves Kibou!
  Nekem legjobban a Gu Family Book, a Good doctor és a Melody of Love sorozatok tetszenek az idei felhozatalból! Ezeken a filmeken / és még sok másik koreai filmen és sorozaton/ keresztül megismertem és megszerettem a koreai embereket ,ha sirtak velük sirtam és az örömeiken én is nagyon örültem együtt Velük. Köszönöm Kibou,hogy ennyit fáradtál és folyamatosan küldted a dorama ismertetőket! Jó egészséget és az uj évben sok boldogságot kivánok Neked. Üdvözöl Zakariásné Északkelet -Magyarországról, Visontáról.


 2. Nálam idén a The Master’s Sun vitt mindent… bátran ajánlom mindenkinek aki még nem látta 🙂 ::d


 3. Kedves Kibou!

  Szerény véleményem szerint az idei felhozatal nagyon jó volt, többet is tudnék megnevezni, mindegyiket másért. Hogy tényleg csak néhányat említsek, a Horse Doctor nagyon toppon volt, a The Master’s Sunal és a Two Weeksel együtt. De meg kell említsem még a Good Doctort, és a I Hear Your Voicet is. Ezek közül, nekem mind töbször nézhetős darab.


 4. Szia Kibou!

  Nekem az idei évből legjobban a Two Weeks, a Cruel City és az I Hear Your Voice tetszett. De muszáj még megemlíteni a Nine-t és a School 2013-at is. A többi nem volt igazán maradandó, de nem is néztem meg az összes sorozatot, amit vetítettek, így lehet, kihagytam egyszerűen egy mesterművet. [Pl. a Master’s Sun-t sem láttam, a Mandate of Heaven is kimaradt, stb., így azokról nem tudok nyilatkozni]

  Viszont elkezdtem egy 135 részes sorit, az Ugly Alert-et, eddig (60. rész) nagyon tetszik, bár a kezdeti pörgősség egy kicsit már leült és úgy érzem, jön a huzavona. De eddig bátran merem ajánlani mindenkinek, ha másért nem, a szereplőgárdáért! 😀

  A decemberi felhozatalból a One Warm Word és a You Came from the Stars fogott csak meg, a többit szerintem passzolom. Ebbe a kettőbe pedig amint csak tudok, belenézek. 🙂

  A Hanzawa Naoki-t is próbálom mihamarább beütemezni, annyit írtál már róla, hogy nagyon jó (és a nézettsége is rekordot döntött), szóval azt is feljegyeztem. 🙂


 5. Szia!

  A Cruel City szerintem is nagyon jó volt, sőt fergeteges.

  Az ajánlót elolvastam, belenéztem az One Warm Word-be, hát nem jó.
  A Prime Minister and I viszont eléggé jó.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: