h1

2014. január

2014. január 12., vasárnap 17:30

Inspiring-Generation-Poster3

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Nekem egy kicsit vacakul indult. Nem részletezem, de mostanra sikerült összekapnom magam, ezért a “csúszás”. A januári doramák fele ugyan már elindult, de remélem, azért még szívesen olvassátok ezt a kis irományt. 😉

Shining Romance

Shining-Romance

Hangul: 빛나는 로맨스
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 19:15
Start: 2013. december 23.
Epizódok száma: 100+ epizód
Műfaj: családi, romantikus

Napi sorozat egy anyáról (Lee Mi Sook) és két fogadott lányáról.

Oh Bit Na (Lee Jin), az idősebb lány elég rosszul választott párt.

Plasztikai sebész férje átverte, megcsalta és az 5 éves lányukat is elszakította tőle.

Az elvált nő most nevelőanyja és (nem vér szerinti) testvére segítségével azért küzd, hogy visszaszerezhesse a lánya felügyeleti jogát.

Trailer:

Jeong Do Jeon

Jung-Do-Jun

Hangul: 정도전
Csatorna: KBS1
Műsorsáv: Szombat & vasárnap 21:40
Start: 2014. január 4.
Epizódok száma: 50+ epizód
Műfaj: kosztümös, politikai, akció, thriller

Kosztümös politikai sorozat a Csoszon-dinasztija alapítójának, Taejo királynak a legközelebbi tanácsadójáról, bizalmasáról.

Jung Do Jun (Jo Jae Hyun) arra tette fel az életét, hogy közreműködésével sikerüljön a velejéig romlott, korrupt hivatalnoki rendszer megreformálása.

Trailer:

Angel’s Revenge

Angels-Revenge

Hangul: 천상 여자 
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 19:50
Start: 2014. január 6.
Epizódok száma: 100+ epizód
Műfaj: melodráma, romantikus, családi

Egy volt apácanövendék bosszúja.

Lee Sun Yoo (Yoon So Yi) apácának készül, szeretett nővére (Lee Se Eun) azonban meghal, pont a lány fogadalomtétele előtt.

Testvére haláláért, annak szeretője (Park Jung Chul) felelős.

A lány hátat fordít a templomnak, bosszút esküszik. Beházasodik ellensége családjába, hogy sógornőjeként tegye tönkre a férfit…

Trailer:

Can We Love?

Could-We-Love-Poster

Hangul: 우리가 사랑할 수 있을까
Csatorna: jTBC
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:50
Start: 2014. január 6.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus, vígjáték

3 nő, gyerekkori barátnők, a negyven küszöbén.

Kwon Ji Hyun (Choi Jung Yoon – Ojakgyo BrothersBad Couple) háziasszony, két gyerek anyja. Feladta élete szerelmét (Kim Sung Soo) azért, hogy alkoholista apját kihúzza a pácból. Gazdag családba házasodott nulla háttérrel, amit az anyósa minden alkalommal a szemére is vet. Amerikából hazatért tinilánya hozzá se szól. Barátnői előtt tökéletesen boldognak tetteti magát.

Kim Sun Mi (Kim Yoo Mi) sikeres belsőépítész, ám egyedül él. Szeretője csak kihasználja. Egy fiatalabb munkatársa (Park Min Woo) mellett lel vigaszt.

Yoon Jung Wan (Eugene) elvált, anyjával egy háztartásban neveli 9 éves kisfiát. Egy áruházban dolgozik árufeltöltőként, s emellett forgatókönyveivel “házal”. Így találkozik a neves filmrendezővel, Oh Kyung Soo-val is (Uhm Tae Woong).

A sorozat regényadaptáció és a My Name is Kim Sam-Soon rendezője jegyzi.

Trailer:

TV Novel – Land of Gold

Land-Of-Gold

Hangul: TV소설 순금의 땅
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 9.00
Start: 2014. január 6.
Epizódok száma: 100+ 
Műfaj: családi, romantikus

Történet egy Jung Soon Geum (Kang Ye Sol) nevű nőről, aki ginzengtermeléssel foglakozott az 1950-es évektől kezdődően az Imjin folyó partján.

Trailer:

Noble Woman

Noble-Woman

Hangul: 귀부인
Csatorna: jTBC
Műsorsáv: Hétfőtől péntekig 20:15
Start: 2014. január 13.
Epizódok száma: 100+ epizód
Műfaj: családi, romantikus, dráma

A szokásos: szegény lány megfogadja, hogy megmutatja a kicsinyes húzásokkal az életét megkeserítő gazdag “barátnőnek”, hogy anélkül is viszi valamire, hogy tehetős szülők támogatnák.

Yoon Shin Ae-t (Seo Ji Hye) az özvegy édesanyja egyedül nevelte abból a pénzből, amit a “barátnő” Lee Min Ah (Park Jung Ah) családjánál cselédként megkeresett.

Trailer:

I Need Romance 3

I-Need-Romance-3

Hangul: 로맨스가 필요해 3
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Hétfő & kedd 21:40
Start: 2014. január 13.
Epizódok száma: 16 epizód
Műfaj: romantikus vígjáték

Az I Need Romance “franchise” harmadik szériája.

Shin Joo Yun (Kim So Yun) egy “home-shopping” csatornánál dolgozik. Munkájában sikeres, a szerelmi életéről ez már kevésbé mondható el.

Jó pár rosszul végződött kapcsolat után, már nehezen hisz a szerelemben. Most azonban egyszerre két jelölt is akad, akik talán meggyőzhetik arról, hogy nem érdemes feladni.

Az egyikőjük egy nálánál tapasztaltabb munkatárs, Kang Tae Yoon (Nam Goong Min), a másik egy fiatal fiú, Joo Wan (Sung Joon), akit még gyerekként ismert meg.

Trailer (6:16 hosszú!):

Inspiring Generation

Inspiring-Generation

Hangul: 감격시대 : 투신의 탄생
Alternatív címek:
 Age of Feelings / Generation of Youth / Inspiring Age / Inspring Generation : The Birth of the God of Battle
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 22:00
Start: 2014. január 15.
Epizódok száma: 24 epizód
Műfaj: akció, romantikus, dráma

Kína, Sanghaj – 1930-as évek. Történet szerelemről, barátságról, elhivatottságról, hűségről, hazaszeretetről, showbizniszről, alvilági küzdelmekről.

Shin Jung Tae (Kim Hyun Joong) mindössze 15 éves volt, amikor elveszítette az édesapját. A férfi egy japán katona által lelte halálát Sanghaj megszállása alatt.

A fiút apja elvesztése után húgával együtt, édesanyja régi barátnője, Kim Sung Duk (Shin Eun Jung) fogadta magához. A két gyerek együtt nevelkedett a nő kislányával, Ok Ryunnal (Jin Se Yun).

Jung Tae, apja bajtársának, Choi Po Soo-nak a vezetésével kiváló harcművésszé válik.

A dorama Bang Hak Gi azonos című manhwája alapján készült.

Trailer:

Emergency Couple

Emergency-Man-and-Woman

Hangul: 응급남녀
Csatorna: tvN
Műsorsáv: Péntek & Szombat 20:40
Start: 2014. január 24.
Epizódok száma: 20 epizód
Műfaj: romantikus vígjáték

Dorama egy párocskáról, akik még akkor összeházasodtak, amikor mindketten az orvosi egyetemre jártak.

Házasságuk azonban az eltérő családi hátterükből fakadó problémák miatt nem tartott sokáig.

Most, jó pár évvel később ismét összefutnak abban a kórházban, ahol mindketten gyakornokként dolgoznak.

Főszerepben Choi Jin Hyuk és Song Ji Hyo.

A sorozat a Lie to Me  szövegkönyvírójától érkezik. Upsz… nekem nem túl jó jel.

Trailer:

~ * ~

Dióhéjban a decemberi doramákról (mármint azokról, amikbe belenéztem):

One Warm Word – Nem tartom rossznak, de valahogy egyik szereplővel sem szimpatizálok eléggé, hogy érdekeljen a történetük. Ha már megcsalás, megbecsülés hiányacsaládi problémák, egymás ellehetetlenítése, gáncsoskodás és újrakezdés, akkor A Wife’s Credentials. Érdekes ezt mondani ilyen jelzők után, de az sokkal, sokkal jobb és sokkal több is. Kiborítóan életszagú és mégis felemelő történet.

Prime Minister and I – Féltem, hogy Yoon Ah mit tud majd alakítani, eddig ugyanis soha nem nyűgözött le, de most kellemesen csalódtam. Lee Bum Soo karaktere sokkal kevésbé tetszik (a játéka teljesen oké, csak a karakter nem…). Aranyos, kedves történet (főleg ami a gyerekekkel kapcsolatos), de azért nem rágom tövig a körmöm kedd és a következő hétfő között.

You Who Came from the Stars/ My Love from another Star – Na, ezzel már egészen más a helyzet. Most abszolút ez a favorit. Minden tetszik benne, nagyon jól szórakozom.

7 hozzászólás

 1. Köszi az e havi ajánlót! Ugyan most nincs köztük egy sem ami érdekelne. 🙂 Nembaj úgyis van pótolnivalóm bőven 2013-ból.


 2. Köszönöm az ajánlókat. Ezek a 100 + os sorozatok komoly? Nagyon soknak tűnik. Én látok jó témákat, de 100 részben túlzásnak vélem. Így vagyok a Passionate love (2013) sorozattal. Már az elején berzenkedtem az 50 résztől és lám, a mostani részek mintha engem igazolnának.


 3. Maga az epizódszám komoly. A napi sorozatokat induláskor általában 100-120 körülire tervezik, aztán menet közben eldől, hogy mennyi lesz belőle. Van, hogy “csak” 80, de van, hogy 150-ig meg se állnak. Azonban egy-egy rész rövidebb, mint a szokásos. Általában 35-40 percesek. Így nézve, nem is olyan hosszúak.


 4. Igen, ezzel én is így vagyok. A 100+ ba biztos nem kezdenék bele. Van néhány 50-es sorozat ami nézek/néztem, de úgy kell már eleve hozzá állni, h az ember készül rá, h a történet közepe biztos hogy vontatott lesz. 😦
  A decemberi visszajelzésekkel én is egyetértek. A One Warm World jól indult, de mostanra borzasztóan túllelkizték a témát. A Prime Minister szuper jó kikapcsolódás, aranyos kis limonádé. Egy fárasztó nap után pont jó. A földönkívülis pedig valóban jobb mint ahogyan az előzetes alapján várta volna az ember, azt is élvezem. 🙂

  A mostani ajánlóban csak a Inspiring Generation-al sokkoltál. Megnéztem az előzetest, oké, majd rákattintottam h kik játszák a szerepeket. Soha rá nem ismertem volna Kim Hyun Joong-ra, igaz pl az eredeti hajszínével még sose láttam. Na erre a sorozatra már miatta is kíváncsi vagyok, gondolom neki most itt a nagy lehetőség a visszatérésre, meglátjuk hogy tud-e élni vele.


 5. Szia Kibou!

  Én is köszönöm az ajánlókat, bevallom, már nagyon vártam. Egyik sorozat sem fogott meg igazán bár a Inspiring Generation-ba lehet, hogy belenézek. Annyira furcsán néz ki kim Hyun Joong ezzel az új külsővel, muszáj lesz megkukkantanom, vajon a külső változtatással együtt jár-e majd a jobb játék. Eddig ugyanis nem voltam oda érte.
  Amúgy a Man From the Stars nálam is nyerő, normál esetben viccesenek találnám az ufó koncepciót ezzel a szupermukis viselkedéssel, de Soo Hyun-nál még ezt is tök bekajálom, annyira aranyos. A partnernőjével együtt pedig jól működik a vicces szituáció is.


 6. Ajánlókat köszönöm! A Can We Love Eugene és Uhm Tae Wong miatt nálam megnézendők listáján van. Remélem érdemes lesz nézni. Ezen kívül az Inspiring Generation-ba bele fogok nézni. Kim Hyun Joong az eddigiektől nagyon különböző szerepben lesz, és a kor amelyben játszódik ,szintén érdekesebbnek tűnik. A Prime Miniszter és a Man From the Stars a legutóbb indult sorozatok közül messze a legszórakoztatóbbak!!!


 7. Meg akartam nézni a Can We Love 3-4. részét mielőtt válaszolok, és ez csak mostanra sikerült. Az én “szűrőmön” átment, pár rész erejéig biztos, nézni fogom. A karakterek kellőképpen komplexek, mindhárom párocska története elég érdekesnek tűnik, van mit kibogozni.. Eddigiek alapján úgy tűnik, nem valami rózsaszín csupa móka sorozat, de nem is emészthetetlenül komoly, lehangoló történet.

  Ha az Inspiring Generation-be valamelyikőtök belenéz, megírná, milyen?
  Kim Hyun Joong-ot én is alig ismertem fel, kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakít majd, de most nincs kapacitásom, hogy ebbe is egyből belekezdjek.

  Az I Need Romance-be viszont belefogtam. Egyikőtök se említette, én viszont nagyon vártam. Rögtön megfogott. Eddig hozza az első kettő pozitívumait, de szerencsére a negatívumok nélkül. Eleget csavartak az alapsztorin, így nincs olyan érzésem, hogy harmadjára is ugyanazt nézem.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: