h1

Szeptemberi doramák

2014. szeptember 14., vasárnap 12:01

Greatest-Marriage1

The Spring Day of My Life

The-Spring-Day-of-My-Life-Poster-4

Hangul: 내 생애 봄날
Csatorna: MBC
Műsorsáv: Szerda & Csütörtök 22:00
Start: 2014. szeptember 10.
Epizódok száma:  20 epizód
Műfaj: romantikus melodráma

Látta valaki a Summer Scentet vagy akár az amerikai Return to Me c. filmet? No, annak nem lesz új a történet (de gyanítom, a többieknek is ismerős lesz, hisz előszeretettel filmesítik meg a témát. 🙂 ).

The Spring Day of My Life c. dorama egy szívtranszplantáción átesett lány és a donor családjának életét, sorsszerű találkozását meséli el nekünk.

Kang Dong Ha felesége egy autóbalesetben életét veszti, a nő szívét a régóta szervátültetésre váró Lee Bom Yi kapja meg.

Később a lány (természetesen) megismerkedik a donor férjével, gyermekeivel. A férj és a csemeték is megdöbbenve észlelik, hogy a lány a viselkedésében kísértetiesen hasonlít az elhunyt asszonyra…

Trailer:

Iron Man

Iron-Man-Poster1

Hangul: 아이언맨
Csatorna: KBS2
Műsorsáv: Szerda & csütörtök 22:00
Start: 2014. szeptember 10.
Epizódok száma:  20 epizód
Műfaj: romantikus, fantasy

Joo Hong Bin (Lee Dong Wook) egy játékokat gyártó sikeres vállalat vezérigazgatója, akinek mindene megvan. Tehetséges, szuper gazdag és még csúfnak se mondható. Egyetlen egy dolognak van híján és az a jó modor. Ismerősei egyszerűen csak a világ legszörnyűbb fickójának tartják.

Egy nap, ez az ember, szó szerint is szörnyeteggé válik. Amikor esni kezd, a testéből borotvaéles pengék nőnek ki a dühének és fájdalmának fizikai megtestesüléseként.

Főhősünk szerencsére találkozik egy melegszívű teremtéssel (Shin Se Kyung), aki segíti, hogy újra (ténylegesen) emberré váljon.

Na, ez annyira szörnyen hangzik még leírva is, hogy szerintem még Lee Dong Wook (kockahasa) sem mentheti meg. Max. akkor, ha paródiának szánják… (jaj, lehetek ennél is gonoszabb? Na, jó. Én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam. A jó sorozatokat én is nyilván jobban csípem, mint azokat, amelyeken csak szörnyülködni lehet.)

Trailer:

She’s So Loveable

My_Lovely_Girl

Hangul: 내겐 너무 사랑스러운 그녀
Alternatív cím(ek):  My Lovely Girl / The Woman Who’s So Lovable to Me
Csatorna:
Műsorsáv:
Start: 2014. szeptember 17.
Epizódok száma:  16 epizód
Műfaj:

Bi tévés “visszatérő” doramája egy zseniális producer-dalszövegíróról (hmm) szól, aki nem mellesleg egy tehetségkutató ügynökség vezérigazgatója.

Hyun Wook hideg, morcos külseje érzékeny lelket takar. A férfi pár éve autóbalesetben elveszítette kedvesét és azóta se sikerült túltennie magát a tragédián.

A lány húga, Yoon Se Na (Krystal Jung) szövegírói álmokat dédelget, s ezért Szöulba költözik.  Hyun Wook és ő összefutnak, s a férfi előbb úm. “kötelességből”, az elhunyt kedvesének az emlékére tekintettel segíti a lány karrierjét, majd később a kapcsolatuk más irányt vesz…

Trailer:

Secret Door

secret door

Hangul: 비밀의 문
Csatorna: SBS
Műsorsáv: Hétfő & kedd 22:00
Start: 2014. szeptember 22.
Epizódok száma:  24 epizód
Műfaj: történelmi dráma

A történelmi sorozat Sado koronaherceg tragikus halálát, s a halálához vezető eseményeket mutatja be.

Számos sageuk dorama érintette már a témát, ezúttal a The Immortal Lee Soon-Shin c. sorozat írója “próbálkozik” meg a feladattal.

A saját vérét halálra ítélő király szerepében a veteránszínész Han Suk Kyu-t (Tree With Deep Roots), míg az idealista álmokat kergető, állítólag mentális problémákkal küzdő herceg szerepében Lee Je Hoon-t láthatjuk viszont.

Trailer:

The Greatest Wedding

Greatest-Marriage-Poster1

Hangul: 최고의 결혼
Csatorna: CSTV
Műsorsáv: Szombat & vasárnap
Start: 2014. szeptember 27.
Epizódok száma:  16 epizód
Műfaj: romantikus

Cha Gi-Young (Park Si Yeon) a hírolvasók gyöngye, a csatorna legnagyobb nézettségű, 9 órás hírműsorának sztárriportere, aki egy elhibázott lépés eredményeként ünnepelt munkaerőből egy szaftos botrány kellős közepén találja magát.

A csatorna örökösével (No Min Woo) folytatott viszonya ugyanis nemvárt fordulatot vesz, a nő teherbe esik, s amikor a folytatást illetően nem egyeznek a tervei a fickóval, úgy dönt, egyedül vállalja a felelősséget, s neveli fel a gyermekét.

Jo Eun-Cha (Bae Soo Bin) a nő munkahelyi riválisát alakítja, aki a kezdeti gáncsoskodást félretéve egyre közelebb kerül a nőhöz…

Trailer:

~*~

 

4 hozzászólás

 1. Most fejeztem be a “Beethoven virus “c. sorozatot. Zseniális volt! Fejet hajtok a koreaiak előtt!!!!Fiatal koromban zene tagozatos osztályba jártam és kórusban énekeltem! Igy tudom milyen hatalmas élmény együtt zenélni,együtt énekelni. Hálásan köszönöm!


 2. Hmmm, hmmm, érdekes felhozatal. 😀
  A The Spring Day of my Life érdekesnek tűnik, az első két rész alapján. Mármint egy kissé fura, de jó. Én azok közé tartozom, akik egyik általad is említett művet sem látták még, és ugye az újszülöttnek minden vicc új. 😀 Na jó, annyira nem, de eddig tetszik. A kislány a legszimpatikusabb nekem a kezdő hét epizódjai alapján. És végre, Lee Joon Hyuk visszatért!!!!! 🙂 Sooyoung sem rossz színésznek egyáltalán, de a többi szereplőt nem igazán ismerem. :O

  Az Iron Man-t dobom. Tíz percet bírtam, de azt is nagyon nehezen. Áhh, mekkora kár Lee Dong Wook-ért. De Shin Se Kyung mellett amúgy sem számítottam semmi jóra… 😦 Pedig a rendezőnek és a forgatókönyvírónak is volt már jó dobása (meg rossz is…).

  Rain sorozata annyira nem győzött meg, de ki tudja, lehet, jó lesz.
  Secret Door? Úgy érzem, nem lesz heppiend. 😐 De kifejezetten kíváncsi vagyok Kim Yoo Jung-ra és Park Eun Bin-re. 🙂

  VISZONT, a The Greatest Wedding nekem nagyon várós. Húh, komolyan. Park Si Yeon-t már ezer éve szeretném egy rendes főszerepbe, pedig sosem volt a kedvenc színésznőim egyike, és Bae Soo Bin-ra is ráfér a sok mellékszerep után a főhős poszt. De nem is a színészek izgatnak ennyire, hanem a történet! A tévés világ mindig is érdekes téma volt, bár anno próbálták már feldolgozni (pl. Mi Rae’s Choice……), de rengeteg dolog van, amit még nem tudunk róla. És hogy egy egyedülálló anya áll a központban? Megvettek. Még az sem tud elkeseríteni, hogy a számomra már irritálóan feminin No Min Woo az “apa”. Várom, várom, várom, csak ne okozzon csalódást. 🙂 A Chosun TV is vetített már hideget-meleget, remélem, most a jobb fajta sorozatot tűzték ki a főműsoridőbe. 🙂

  Kibou, te figyelemmel fogod kísérni valamelyik sorozatot? 🙂


 3. @Zakariás Ferencné

  Bár nem tudom, hogy miért itt köszönöd meg (még írni se írtam róla), de örülök, hogy tetszett a Beethoven Virus, és annak is, hogy ezt megosztottad velünk! 😉
  Én még nem láttam, ez is, mint oly’ sok más, az örökké csak egyre bővülő várakozó listámon csücsül. 😦

  @Nevala

  Szóval jól éreztem az Iron Mannel kapcsolatban. A csudába! 😀

  Egyébként, ha választanom kellene, én is leginkább a The Greatest Weddingre böknék. A trailere elég jól sikerült, tényleg felkelti az érdeklődést.
  A többi… A Secret Door biztos, hogy jó lesz, de tragédiához nekem sincs most hangulatom.
  Rain sorozata… hát, csak ha mindenki dicséri.
  Spring… talán, de most van elég.
  🙂
  Ha majd megnézed a Greatest elsőjét, örülnék, ha írnál pár szót! 😉


 4. Jövök a helyzetjelentéssel. 🙂
  Mivel egyik sorozat sem indult még el (se a Secret Door, se a Greatest Wedding), így eddig csak a “többit” tudtam jobban megismerni.
  A Spring kifejezetten tetszik. Tényleg. Már egy rakat karaktert megkedveltem, de még mindig a kislány a legszerethetőbb mind közül. 😀 És eddig egyáltalán nem csíptem a bátyót/apát, de kezdem megszokni… vagy megszeretni? 🙂 Kicsit olyan nosztalgikus hangulata van magának a sorozatnak, más érzés fog el, miközben nézem, nem olyan, mint a mai tucatdrámák. Persze, van klisé bőven, de olyan jóérzésű klisékkel van ez teli. 🙂

  Hajjaj, Rain sorozata. Furcsa. Kicsit olyan érzésem van, mintha lecsupaszították volna az egész sorozatot, hogy magára a romantikára koncentrálhassanak. Az elején rögtön ezer dolog történik, de mindvégig a karakterekre fókuszálva, nem a történésekre. És ez nem is lenne probléma, de végig úgy érzem, hogy nem azért történnek a dolgok, mert itt, emögött van egy mese, amit el akarnak nekünk mesélni, hanem hogy minél hamarabb összejöhessenek a főszereplők. És ez rossz. 😦 De egyébként maga a sorozat nem olyan rossz, mint hittem (sokkal rosszabbra számítottam). Nem hiába, amúgy a Dr Champ és a Scent of a Woman alkotóitól van. 🙂
  Rainnek kellemes hangja van, a többi karakter még nem tett rám mély benyomást. Csak a kutya! 😀

  De majd feltétlen jelentkezem, ha a Greatest adásba kerül. 🙂Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: