h1

Tajvani doramák ABC sorrendben

– 9 sorozat –
(félkövérrel a kedvenc sorozatok)

Frissítve: 2012. 04. 09.

újonnan felvitt címek ***-al jelölve

 • Drunken to Love You (2011) – (18 epizód) – Jól indult, de aztán túlságosan lelassult a történet menete. A kelleténél többet foglalkoztak a mellékszereplőkkel és sok volt a random hülyéskedésből is. A főszereplők közötti interakció szórakoztató volt.
 • In Time With You (2011) – (13 epizód)***Néha jól megráztam volna a szereplőket, de a történet nagyon életszagú volt. Velős mondandóval, remekül megírt párbeszédekkel, szuper kémiával és ilyen remek szülőket se láttam még, mint a lányé. 🙂
 • It Started With a Kiss – (2005/2006) – 20 epizód (DVD változat: 30 epizód)Az animénél annyival jobb, hogy többet emel át a mangából, viszont a kínai nyelvet (mandarin) szokni kell, “rosszabb” mint eddig bármi. (Első tajvani sorozatom.)
 • Mars (2004) – (21 epizód) – Ez, igen! Meggyőző alakítás, remek kémia, érdekes történetvezetés.
 • Skip Beat! (2012) – (15 epizód)*** –  Az animénél annak ellenére sem jobb, hogy a manager srác übercuki volt, az elnök belépői pedig rendre megnevettetek. Bár a lány egész jól játszott, nem varázsolt el a játékával.
  Neki NEM sikerült az, ami Adachi Yuminak a Glass no Kamen live action-jében. Azaz bárhogyis sugallták, nem győzött meg arról, hogy milyen kivételes lány.
  Siwon meztelen felsőtestét viszont egyértelműen jobb stírölni, mint egy anime szereplőét. 😛
  A zene is tetszett, és úgy összességében: arra tökéletes, hogy az ember felidézze az anime történéseit. Azért végig csak az animét emlegettem, mert alig halad tovább annál, csak egy icipicivel dolgoz fel többet a mangából.
 • Why Why Love (2007) –  (15 epizód) – Egyértelmű NEM. Felállás teljesen ugyanaz, mint a Devil Beside You-ban. Karakterek jelleme illetve a ki-kivel is egyezik. Olyan, mintha megpróbálták volna meglovagolni annak a sorozatnak a sikerét, kissé más körítéssel eladni ugyanazt. Nem jött be. Repetitív és a vége óriási blődség. 
Reklámok

4 hozzászólás

 1. Az Itazura na kiss (It started with a kiss) anime magától ilyen gyenge? Azt hittem az eredeti manga ennyire töredékes, de így duplán bosszantó a sorozat.

  Bocsi az esetleges offért, de ez most felkeltette az érdeklődésem. 🙂


 2. Ühüm. 🙂 Az anime sokkal gyengébb adaptáció, mint a tajvani.
  A mangában is van időugrás, de nem ott és úgy, ahogy az animében. Sokkal több idő jut a “nagy szerelem” kialakulásának ábrázolására (mindkét részről), mint ahogy az animében bemutatták. Így sokkal érthetőbb és jóval kevésbé egyoldalú már az elején is. 😉
  Az anime csak egy valamit tesz hozzá a mangához, az original endinget.

  Viszont ha esetleg megnéznéd a tajvanit: vigyázz!

  A három feldolgozás közül (a japánt nem láttam, így nem sorolom ide) Kotokó a tajvaniban a legsötétebb. Olyan bugyutának ábrázolták, hogy az első pár résznél a fejemet vertem a falba, míg megszoktam. 😀 Kell hozzá türelem bőven, de a két főszereplő közti kémia végül jócskán kárpótolt érte (nem éri meg feladni a pilot után). Az összes bolondságával együtt is nagyon nagyon aranyos sorozat.

  A 2010-es koreai feldolgozásban (Playful Kiss) a legeszesebb a lány, de összességében nem tetszett annyira, mint a tajvani. Nem volt olyan izzás és ez tér el leginkább.


 3. Hűha, most kedvet kaptam a tajvanihoz (és a mangához is persze), bár Kotoko butasága már az animében is erősen idegesített (vagy is hát idegesít, még két epizód van hátra). 😀 Köszi a segítséget! 🙂


 4. Nincs mit. Azért biztos, ami biztos, ne várj túl sokat tőle, nehogy csalódás legyen. 🙂
  Ez tipikusan az a dorama, amiről rengeteg jót lehet olvasni, de szerintem korántsem olyan, hogy mindenkinek bejöjjön. Rengeteg olyan apróság van benne, ami miatt esetleg nem tetszhet, egyedül a “kiss” része az, amiről ki merem jelenteni, hogy objektíven is remek.

  Plusz infót asszem’ Lothíriel-től is kaphatsz a sorozatról. 😉Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: